Ξάνθη: Διώχνουν κακήν κακώς τους απογραφείς οι «αρνητές»… της απογραφής!

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η διαδικασία της απογραφής πληθυσμού και κτιρίων στην Ξάνθη καθώς το «κίνημα» των αρνητών της απογραφής φαίνεται πως βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές και στην περιοχή. Οι αρνητές έκαναν την εμφάνισή τους αρχικά διαδικτυακά, καλώντας πολίτες να μην δεχθούν την απογραφή ενώ σε σχετικές αναρτήσεις του XanthiNea.gr, με οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος πολίτης να ολοκληρώσει τη διαδικασία απογραφής, εμφανίστηκαν υβριστικά σχόλια κατά των απογραφέων. Μάλιστα ορισμένοι χρήστες – κάτοικοι της περιοχής, καλούσαν τους υπόλοιπους πολίτες να προβούν σε πράξεις βίας κατά των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, παροτρύνοντας να τους «κάνουν μούσκεμα» και να τους απωθήσουν.

Οι διαδικτυακές απειλές μετατράπηκαν σε πράξεις βίας, μιας και ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς σε πολυκατοικίες της Ξάνθης με πολίτες να απωθούν τους απογραφείς και να τους διώχνουν!

Στην παρούσα φάση οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ αφήνουν έναν φάκελο που περιλαμβάνει τον κωδικό απογραφής που αντιστοιχεί στην κάθε κατοικία και περιλαμβάνει οδηγίες για το πως να ολοκληρώσουν τη διαδικασία οι πολίτες ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που κάποιος δεν προβεί στη διαδικτυακή αυτό-απογραφή θα ακολουθήσει νέα επίσκεψη από τον αρμόδιο απογραφέα.

Διαβάστε ακόμη  Τουρκικό νοσοκομείο «ψαρεύει» ασθενείς στα Δωδεκάνησα

Εντωμεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την εκπομπή «Άκου να δεις», η γενική γραμματέας του δήμου Ορεστιάδας και υπεύθυνη από την πλευρά του δήμου για τη διαδικασία της απογραφής, Ζαχαρούλα Πέπη, τόνισε ότι «η απογραφή γίνεται για καθαρά στατιστικούς λόγους, από εκπαιδευμένους απογραφείς, χωρίς θα θίγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», ενώ σε όλους τους τόνους διευκρινίζεται ότι η διαδικασία δεν έχει ελεγκτικό σκοπό. Από τη συγκέντρωση των στοιχείων θα αξιολογηθούν τα κοινωνικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και της κάθε περιοχής, βάσει των οποίων θα χαραχτούν οι πολιτικές για τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε η κα. Πέπη. Η αυτοαπογραφή θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει  ηλεκτρονικός έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι προχώρησαν ψηφιακά και ποιοι θα αναζητηθούν από τους απογραφείς, ώστε να εξυπηρετηθούν κατ΄ οίκον.