Ξεκινά από φέτος η λειτουργία τριών τμημάτων ΔΙΕΚ στο Σουφλί. 

Ο Δήμος Σουφλίου, μετά την παγκόσμια ανάδειξη και αναγνώριση του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως Best Tourism Village, μπαίνει πλέον και στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, με την ίδρυση τριών (3) τμημάτων Δημόσιου ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Πρωτογενούς Τομέα, τα οποία θα λειτουργήσουν από φέτος στην πόλη του Σουφλίου, αφού συμπεριλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. 

Συγκεκριμένα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε στις 30 Μαΐου η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γεώργιου Βούτσινου, σύμφωνα με την οποία τα τρία Τμήματα  ΔΙΕΚ που θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Ακαδημαϊκή περίοδο 2022-2023 στο Σουφλί είναι: 

-ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί και να γεμίζει με ικανοποίηση όλους μας, αφού οι συνεχείς μεθοδικές, επίμονες και προγραμματισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου και της δημοτικής αρχής, αλλά και των υπαλλήλων του δήμου, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Μάλιστα έχει βρεθεί και ήδη ελέγχθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, ο χώρος στέγασης του Τμημάτων του ΔΙΕΚ και συγκεκριμένα το κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σουφλίου. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης, ώστε να φιλοξενήσει τους σπουδαστές, τους καθηγητές και το λοιπό προσωπικό.  

Ο Δήμος Σουφλίου ανήκει πλέον στον Ακαδημαϊκό χάρτη της πατρίδας μας, με την ίδρυση και λειτουργία των τριών ΔΙΕΚ Πρωτογενούς Τομέα, που το αντικείμενο τους είναι στενά συνυφασμένο με την περιοχή μας. Γίνεται έτσι το πρώτο «βήμα», ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει και μας αξίζει ως «πόλη του μεταξιού» και στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.