Ξεκινά δρομολόγια το λεωφορείο από το γήπεδο προς το κέντρο Αλεξ/πόλης

Από την επόμενη Δευτέρα (15/04) ξεκινούν τα δρομολόγια του μικρού αστικού λεωφορείου, που θα μεταφέρει δωρεάν τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης – από το πάρκινγκ κοντά στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς», προς το κέντρο της πόλης. Αυτά ειπώθηκαν στην υπογραφή της σύμβασης για τη λειτουργία του οχήματος χθες το μεσημέρι, μεταξύ του δημάρχου της πόλης, Ευάγγελου Λαμπάκη, του προέδρου της ΑΕ «Αστικό ΚΤΕΛ» Αλεξανδρούπολης, Αναστάσιου Δημητριάδη, και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Αλεξανδρούπολης, Γεώργιου Παντελίδη.

«Η σύμβαση πέρασε μέσα από κύματα»

«Καλώ όλους όσους θέλουν να πάνε στο κέντρο με αυτοκίνητο, να πηγαίνουν με το αυτοκίνητό τους στο δημοτικό χώρο στάθμευσης του γηπέδου, να το αφήνουν εκεί, και να έρχονται με το λεωφορειάκι όπου επιθυμούν (μέσα στο κέντρο της πόλης)» δήλωσε ο κ. Λαμπάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε πριν την υπογραφή της σύμβασης, ζητώντας την ενίσχυση της απόφασης αυτής με στόχο τον περιορισμό των αυτοκινήτων στο κέντρο. «Μέχρι να δούμε πώς θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε το πάρκινγκ κάτω από τον Φάρο – θα λύσουμε το πρόβλημά μας μερικώς (με τα δρομολόγια του μικρού αστικού)» κατέληξε.

Αφού συμφώνησε με το δήμαρχο, ο κ. Παντελίδης συμπλήρωσε: «Αυτό είναι μια αρχή, ελπίζουμε να υπάρξει αποδοχή της πρωτοβουλίας αυτής από τους δημότες μας, καθώς θα είμαστε σε θέση να το προεκτείνουμε.»

Διαβάστε ακόμη  Το 2025 θα είναι έτοιμο το πρότζεκτ “Διώρυγα GAS” – Πλησιάζει το FSRU Αλεξανδρούπολη

Δύο νέα αστικά με ράμπες για ΑμΕΑ

Ο πρόεδρος της Α.Ε. «Αστικό ΚΤΕΛ» Αλεξανδρούπολης, δήλωσε από πλευράς του: «Έχει ήδη τοποθετηθεί πινακίδα στο χώρο του πάρκινγκ που θα λέει σε πόσα λεπτά θα έρχεται το λεωφορείο» υπογράμμισε. Εκτός αυτού, μιλώντας για το στόλο λεωφορείων του «Αστικού ΚΤΕΛ» της πόλης, γνωστοποίησε ότι έχει γίνει ενίσχυσή του με αγορά 2 λεωφορείων εξοπλισμένων με ράμπα ΑμΕΑ.

Τα δρομολόγια του μικρού αστικού

Το μικρό λεωφορείο θα πραγματοποιεί κάθε 15 λεπτά τα δρομολόγιά του, από τις 8:00 μέχρι τις 13:00, και από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 (με δυνατότητα αλλαγών ανάλογα της εποχής αλλά και των απαιτήσεων των επιβατών δημοτών). Συνολικά, θα διενεργεί 30 δρομολόγια τις καθημερινές, και 21 τα Σάββατα (θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας τις Κυριακές και τις ημέρες εορτών). Το αστικό θα διανύει 7 στάσεις: 3 στη Λ. Δημοκρατίας, 1 στα ΚΤΕΛ, 1 στο ΙΚΑ, 1 στο ΚΑΠΗ, και 1 στα κοντά στα supermarket πίσω από το ζαχαροπλαστείο «Όσκαρ».

Α-Δ: κ. Δημητριάδης, κ. Λαμπάκης, κ. Παντελίδης
Η υπογραφή της σύμβασης