Ξεκινά το ‘λίφτινγκ’ στους κατεστραμμένους από την κακοκαιρία δρόμους του Έβρου

Αναδείχθηκαν οι εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο της στοιχειώδους συντήρησης του οδικού δικτύου του Έβρου, το οποίο ‘τραυματίστηκε’ σε μεγάλο βαθμό φέτος τον χειμώνα, από τις χιονοπτώσεις, τις ρίψεις πολύ μεγάλων ποσοτήτων αλατιού και τον γενικότερο παγετό.

Το ούτως ή άλλων προβληματικό, μέχρι και επικίνδυνο οδικό δίκτυο του νομού, επιβαρύνθηκε σημαντικά με νέες λακκούβες και φθορές, με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου, παράλληλα με ορισμένες έκτακτες παρεμβάσεις, να διαθέσει ποσό περίπου 500.000 ευρώ για ένα συνολικό έργο αποκατάστασης, το οποίο μοιράστηκε σε δύο εργολαβίες, στο νότιο και το βόρειο τμήμα του Έβρου.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Μετά τους διαγωνισμούς, αναδείχθηκαν οι εταιρείες που θα αναλάβουν τα έργα. Για το νότιο Έβρο αναλαμβάνει η εταιρεία ΜΕΚΟΝ ΑΕ με έδρα την Καβάλα. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας θα υπογράψει τη σύμβαση με την ΠΕ Έβρου, ώστε έναντι του ποσού των 247.998 ευρώ να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου.

Αντίστοιχα, για το βόρειο Έβρο, το έργο της αποκατάστασης του οδοστρώματος θα εκτελεστεί από την εταιρεία του Γιώργου Αγγελίδη, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι επίσης στις 247.998 ευρώ.