Ξεκινά σήμερα η διάθεση των δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ)

INTIME

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία για όλους τους πολίτες, που ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για καλύτερη επιδημολογική παρατήρηση ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Το testing είναι στη «φαρέτρα» του κυβερνητικού σχεδιασμού, όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα self test, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις.

«Σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας» είπε χαρακτηριστικά στο υπουργικό.

Διαβάστε ακόμη  Παρμενίων 23: Στο επίκεντρο η Θράκη - Τα νέα οπλικά συστήματα και όλα τα σενάρια

Εξηγώντας του λόγους για τους οποίους απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης, είπε:

«Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

«Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις», υπογράμμισε.

Πηγή : cnngreece