Την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 είχε συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Ένα από τα θέματα που είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η σύνδεση Τέρμα Άβαντος με το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Τελικά πήρε το “ναι” η εισήγηση και η πρόταση αυτή θα εφαρμοστεί για 6 μήνες πιλοτικά. Έως τις αρχές μάλιστα του περασμένου μήνα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρώσει 380 υπογραφές μέσω των οποίων δηλώνουν το αίτημα τους για δημιουργία δημοτικής συγκοινωνιακής γραμμής που θα συνδέει το κέντρο της πόλης με αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές από το κέντρο. 

Διαβάστε αναλυτικά την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης:

«Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Νεκταρίου και του οικισμού “Τέρμα Άβαντος “, έχουν αποστείλει, πριν από ένα μήνα περίπου, έγγραφο αίτημα με τριακόσιες ογδόντα υπογραφές, για τη δημιουργία νέας γραμμής αστικής συγκοινωνίας στην περιοχής τους. Διερευνώντας τις δυνατότητες για την ικανοποίηση του αιτήματος, συζητήσαμε με τους κατοίκους και τους υπεύθυνους των Αστικών, διαπιστώσαμε ότι μπορεί:

Διαβάστε ακόμη  Πόλη και Πολίτες: «Ανδρών δ’ εκ μεγάλων;;; πόλις όλλυται».

α) να δημιουργηθεί νέα γραμμή κάθε σαράντα λεπτά (ΓΡΑΜΜΗ 4) με την εξής διαδρομή: Αφετηρία Πλατεία Κακαλή – (Ανεξαρτησίας – Τέρμα Άβαντος) – Άγιος Νεκτάριος (οδός Άβαντος) – Πολυκοινωνικό, Επιστροφή: (Οδός Άβαντος – Ελένη Φιλιππίδη) – Νικομηδείας – Λ. Δημοκρατίας – 14ης Μαΐου & Βενιζέλου.

Επιστροφή ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

Το χρηματικό κόμιστρο προσδιορίζεται όπως και στις άλλες γραμμές δηλ. 0,40€ και ο Δήμος επιβαρύνεται με 4.500,00€ μηνιαίως περίπου.

Με δεδομένο ότι η υφιστάμενη κατάσταση δρομολογίων δεν εξυπηρετεί, ενώ οι ανάγκες των κατοίκων αυξήθηκαν σημαντικά, στα πλαίσια της προγραμματισμένης επέκτασης των δικτύων αστικής συγκοινωνίας σε ολόκληρο τον οικιστικό ιστό, Προτείνουμε, την δημιουργία της νέας (γραμμής 4), όπως περιγράφεται στην εισήγηση και για 6 μήνες πιλοτικά»