Νέοι και νέες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μέση εκπαίδευση για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων συχνά και λόγοι επιβίωσης, έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν τον τίτλο αποφοίτησης του Γυμνασίου που αποτελεί σημαντικό κριτήριο και εφόδιο για την εύρεση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό εκτός από την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας, αντιμετωπίζεται και το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η ευκαιρία τους

Τα ΣΔΕ δίνουν την ευκαιρία σε ενήλικες (18 ετών και άνω), οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97).

Διαβάστε ακόμη  Θεματική εκδήλωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΣΔΕ είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ικανότητες και στις ανάγκες των εκπαιδευομένων με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους. Οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται σε όλους τους τομείς όπου αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης μπορούν να κάνουν αίτηση εγγραφής. Το σχολείο συστεγάζεται με το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (Αυτ. Θεοδώρας 15) Πληροφορίες για τις εγγραφές στο τηλέφωνο 2551089806.