Ξεκινούν δρομολόγια ΑΝΑΧ & ΖΕΦΥΡΟΣ – Το βράδυ στη Σαμοθράκη το Andros Jet

Μπορεί να …«έχασε το δρόμο» το καταμαράν “Andros Jet”, ο κατάπλους του οποίου αναμένονταν να γίνει χθες 13 Αυγούστου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης,  ωστόσο το ANAX από στιγμή σε στιγμή φθάνει στην πρωτεύουσα του Έβρου όπου και θα ξεκινήσει δρομολόγια από και προς Σαμοθράκη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και  το ZΕΦΥΡΟΣ, ετοιμάζεται να κάνει τρία δρομολόγια.

Τόσο στο νησί της Σαμοθράκης όσο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επικρατεί «χάος» στα εκδοτήρια προκειμένου τουρίστες και κάτοικοι να μάθουν τα… μελλούμενα…

Το «Αndros Jet» αναμένεται να φθάσει στη Σαμοθράκη στις 22.00 απόψε έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το νησί.

Το πλάνο της εμπλοκής του παραπάνω σκάφους, ως τώρα, διαμορφώνεται ως εξής:

Το πλοίο αναχωρεί σήμερα από τη Νάξο, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι και αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας

Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.

Αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Το “Andros Jet” έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Το συγκεκριμένο σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα.

Όσον αφορά την τροφοδοσία του νησιού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εξασφάλισαν την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου – ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Πολλά είναι πάντως τα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει αφότου αποκατασταθεί η βλάβη του ΣΑΟΣ, όπου όπως ανακοινώθηκε εντός του Σαββατοκύριακου θα ξεκινήσει και αυτό δρομολόγια…