Ξεκινούν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Αλεξ/πολης

Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής υποβάλλονται από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου στις προϊσταμένες  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ν.Π. «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» Δήμου Αλεξ/πολης.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π. εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών (συμπληρωμένα την 30η Σεπτεμβρίου) έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στους Σταθμούς Β΄, ΣΤ΄ και Ζ΄ του Ν.Π. στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη  ηλικίας από 18 μηνών (συμπληρωμένα την 30η Σεπτεμβρίου) έως 2,5 ετών.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Πρότυπου  Κανονισμού Λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής στους Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες, εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση γιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Διαβάστε ακόμη  Ο Στέφανος Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Τα επίσημα αποτελέσματα

Εγγραφές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους γίνονται μόνο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και συγκεκριμένα στα τμήματα αντίστοιχης ηλικίας.

Για την εγγραφή νηπίου λαμβάνεται υπόψη η διεύθυνση κατοικίας του γονέα ώστε η κατανομή των παιδιών να γίνει χωροταξικά αλλά και οι δυο δηλώσεις προτίμησης των γονέων-κηδεμόνων στην αίτηση τους. Προς εξυπηρέτηση περισσότερων αιτήσεων μπορεί να προταθεί μετακίνηση από το σταθμό επιλογής σε σταθμό που υπάρχει κενή θέση.