Ξένο site αναφέρει ως «εγκριθείσα» την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα!

Σε μεγάλο site του εξωτερικού, με οικονομικές, χρηματιστηριακές και επενδυτικές αναλύσεις, το οποίο διαβάζουν  20 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα,  το project της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα, από την Eldorado Gold, αναφέρεται ως «εγκριθέν»! 

Πιο συγκεκριμένα, το seekingalpha.com σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, παρουσιάζει την πλήρη ανάλυσή του γύρω από το ετήσιο δελτίο της καναδικής εταιρείας, με τίτλο «Eldorado Gold: Reserve AndResource For 2020». 

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η εταιρεία έχει 3 τύπους επενδύσεων που δημιουργούν αποθέματα εξορυκτικών υλικών:

-Ορυχεία σε παραγωγή, όπως στο  Kisladag, το Efemcukuru, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι 

-Projects που έχουν ήδη εγκριθεί αλλά είναι σε αναμονή(stand-by), όπως στη Βραζιλία και στο λόφο τουΠεράματος στην Ελλάδα

-Και η τρίτη κατηγορία, η οποία αναφέρεται ως “longshot” projects, που έχουν μεσαία ή μηδενική περίπτωσηνα υλοποιηθούν, λόγω τεχνικών, πολιτικών και / ή περιβαλλοντικών εμποδίων.  

Λογικά, κανείς θα περίμενε πως  σε αυτή την κατηγορίαθα εντάσσονταν το Πέραμα. Κι όμως, ως παράδειγμααναφέρονται μόνο οι Σκουριές και ένα project στη Ρουμανία.

Διαβάστε ακόμη  Γιάννης Κεφαλογιάννης: Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους γείτονες είναι θεμιτοί, ακόμη και αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε

Ίσως να πρόκειται για παραπληροφόρηση του συντάκτη. Επειδή, όμως, οι καιροί είναι περίεργοι και μέχρι πριν λίγο καιρό δημοσιεύματα ανέφεραν πως η εταιρεία διαμηνύει πως περιμένει «πράσινο φως» για το Πέραμα εντός του 2021, σε συνδυασμό με κάτι ύποπτες τροπολογίες του κ. Χατζηδάκη, ας είμαστε σε επιφυλακή.