Ξέσπασε ο πρόεδρος των ΑμεΑ: Ο κ. Ζαμπούκης δεν έκανε τίποτα για μας, πέρα από τη ράμπα στο Δημαρχείο

Ξέσπασε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Κώστας Ευθυμιάδης, με αφορμή την πρωτοφανή απόφαση της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης να πάρει πίσω τον μισό χώρο από αυτόν που είχε παραχωρήσει στον εν λόγω Σύλλογο για να τον δώσει σε κάποιον άλλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Ευθυμιάδης στον Maximum Fm, το ισόγειο που στέγαζε παλαιότερα την Πυροσβεστική και τα γραφεία της Πρόνοιας του Δήμου και που αρχικά παραχωρήθηκε ως ενιαίος χώρος στον Σύλλογο ΑμεΑ, ήταν άκρως ακατάλληλος και χρειάστηκαν μήνες για να γίνουν κάποιες εργασίες που ήταν απαραίτητες. Ωστόσο, όπως είπε, δέχθηκε πιέσεις από τη δημοτική αρχή για να υπογραφεί, μπροστά στις κάμερες και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας μεΑ, τον περασμένο Δεκέμβριο, το σύμφωνο παραχώρησης του χώρου στο Σύλλογο. Μάλιστα, ο κ. Ζαμπούκης είχε δώσει εντολή να καταγραφούν οι ανάγκες του κτιρίου και να γίνουν ό,τι παρεμβάσεις χρειάζεται. Αρχικά, έγιναν κάποιες εργασίες στην τουαλέτα, ώστε να διαμορφωθεί καταλλήλως για χρήση από άτομα με αναπηρία, οι οποίες δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο. Πέρασε ένα νεκρό διάστημα και τελικώς, ο κ. Ευθυμιάδης απευθύνθηκε στην τότε πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, η οποία παραχώρησε ένα συνεργείο του Δήμου και κάποια υλικά, ώστε να προχωρήσουν, 4 μήνες μετά την παραχώρηση, κάποιες εργασίες. 

«Μία βδομάδα πριν μπούμε στο κτίριο μας ενημέρωσαν ότι η δεξιά πλευρά δίδεται σε άλλο Σύλλογο… Επικοινώνησα με τον κ. Βουρδόλη, καθώς ακόμη και ολόκληρο το ισόγειο που είχαμε τη διάθεσή μας αρχικά δεν επαρκούσε για τις δραστηριότητές μας και του είπαμε ότι δεν θα μπούμε τελικώς και να υπογράψουμε την επιστροφή του χώρου στο Δήμο. Ο κ. Βουρδόλης μου είπε ‘κάντε ό,τι θέλετε’», σημείωσε ο κ. Ευθυμιάδης, ο οποίος έθεσε ένα ερώτημα προς τον Δήμαρχο: «Επειδή λέει συνέχεια ότι έκανε εκείνο και το άλλο για τα ΑμεΑ, θέλω να βγούμε μαζί στον αέρα και να μας πει τι ακριβώς έχει κάνει… Όχι τι έχει σκοπό να κάνει, αλλά τι έχει ήδη κάνει, πέρα από την αυτονόητη νέα ράμπα στο Δημαρχείο, τρία χρόνια μετά την εκλογή του».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη, κράτα γερά…Ο Stan έρχεται…αλλά χωρίς τη Lila!

Αντιδρά και η παράταξη Πόλη & Πολίτες

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η παράταξη Λαμπάκη αναφέρει: 

«Δεν πρέπει να έχει ξαναυπάρξει πιο ανακόλουθος άρχων του τόπου.

Και τέτοια αρχή! Κάθε μέρα είναι και μια ευχάριστη έκπληξη με δαύτους.

Στις 3 Δεκέμβρη ο μεγάλος απόντας υπέγραψε… σύμβαση παραχώρησης γραφείων στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ.

Με κάθε επισημότητα! Μαζεύτηκαν όλοι οι σύμβουλοι και δώστου υπογραφές και δώστου φωτογραφίες και δώστου συμβολισμούς! Για κάτι τέτοια μανούλα είναι.

Δεν πρόλαβε να περάσει μισός χρόνος και ντρρριιιιν.

Βουρδόλης:

Εεεε … ναααα…. δώσαμε τα μισά γραφεία σε άλλους!

Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση του μεγάλου απόντα θα είχα πάει σπίτι μου μετά από τέτοιο τρολάρισμα:

Έβγαλε ανακοίνωση ο Σύλλογος και καλεί τον μεγάλο απόντα να τους πάρει τηλέφωνο για πάνε να ξε-υπογράψουν την σύμβαση παραχώρησης».