Αρχική ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Υγεία στην Ελλάδα της ΝΔ: Χωρίς Ουρολογική Κλινική από το καλοκαίρι το...

Υγεία στην Ελλάδα της ΝΔ: Χωρίς Ουρολογική Κλινική από το καλοκαίρι το νοσοκομείο Κομοτηνής

Χωρίς Ουρολογική Κλινική εξακολουθεί να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», λόγω έλλειψη ουρολόγου μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου εν ενεργεία ιατρού της Κλινικής με αυτή την ειδικότητα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, Γιώργος Πατλάκας στο ertnews.gr από το καλοκαίρι και μετά το κενό εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις προκηρύξεις των θέσεων.

«Είναι μια ειδικότητα που πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως, αλλά οι ίδιοι οι ιατροί δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κος Πατλάκας και σημείωσε ότι οι ανάγκες της περιοχής είναι αυξημένες. Κάτι που το μαρτυρά και το ιστορικό της λειτουργίας της Κλινικής (εισαγωγές – πληρότητα) και καθιστά επιτακτική την επαναλειτουργία της Κλινικής εκ νέου με περισσότερες μάλιστα κλίνες και δικό τής, σε επάρκεια, νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη  Μανωλόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με μεσαιωνικό φανατισμό κατά της επιστήμης»

Κληθείς να ερμηνεύσει τα αίτια αυτής της έλλειψης ενδιαφέροντος, αφού επισήμανε εκ νέου ότι πρόκειται για μια σοβαρή ειδικότητα, σημείωσε ότι είναι πολλές οι θέσεις που προκηρύσσονται ταυτοχρόνως στα νοσοκομεία όλης της χώρας, άρα και πολλές οι επιλογές των νέων ουρολόγων συναδέλφων του ιατρών.