ΥΠΑΑΤ / Νέα mobile εφαρμογή «i-AGRIC» για αγρότες/υπηρεσίες που διαθέτει.

 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-ΥΠΑΑΤ ανέπτυξε και διαθέτει μία νέα πλατφόρμα εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου μέσω του κινητού τηλεφώνου (mobile). Η mobile εφαρμογή «i-AGRIC», που είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση από το Google Play Store, το Apple Store και το HUAWEI AppGallery, παρέχει στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και τους πολίτες τις ακόλουθες υπηρεσίες:

1.       Υπηρεσίες γενικής ενημέρωσης (δελτία τύπου, ανακοινώσεις κ.ά.)

2.       Υπηρεσίες ειδοποιήσεων βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και θεματολογίας που ο χρήστης επιλέγει στο προφίλ του

3.       Υπηρεσίες προσωποποιημένης/εξατομικευμένης ενημέρωσης για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, καθώς και για άλλα θέματα των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου

4.       Υπηρεσίες προσωποποιημένης εξυπηρέτησης – συμβουλευτικής με σκοπό την υποβολή αιτημάτων απευθείας μέσω του κινητού τηλεφώνου του χρήστη και την άμεση απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική θυρίδα του χρήστη.

Τα σημαντικότερα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την mobile εφαρμογή είναι:

*         Για τους αγρότες:

–   Καλύτερη και ταχύτερη ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

–   Εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, μέσω του περιορισμού της ανάγκης μετακινήσεων

*          Για τις Υπηρεσίες:

–   Υψηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης των αγροτών προς τις επιταγές της νομοθεσίας.

–   Υψηλότερα ποσοστά συμμόρφωσης των αγροτών προς τις επιταγές της νομοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη  Το τρολάρισμα σε άλλο επίπεδο: Κάνουν συναυλία στο θέατρο του πάρκου που έχασαν

Ήδη το “i-AGRIC” έχει εγκατασταθεί από 11.000 χρήστες, οι οποίοι έμαθαν για την εφαρμογή μέσω μηνυμάτων sms και viber, καθώς και από τις αφίσες που αναρτήθηκαν  σε ΚΕΠ, Δήμους, ΔΑΟΚ και στις Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. Όμως, ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει ικανοποιητικό ποσοστό του αγροτικού κόσμου και, γενικά, των ασχολούμενων στον αγρο-διατροφικό τομέα.

Για τον λόγο αυτόν, παρακαλούμε για τη συμβολή σας, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προώθηση, προβολή και χρήση της εφαρμογής “i-AGRIC”. 

Κατ’ αρχάς, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να εγκαταστήσετε όλοι την εφαρμογή στο κινητό σας, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να μας δώσετε τις παρατηρήσεις σας για την βελτίωσή της.

Επιπλέον, μπορείτε να στείλετε ενημερωτικό email ή έγγραφο σε πολίτες – συνεργάτες της Υπηρεσίας σας.

Τέλος, μπορείτε να αξιοποιήσετε την προσωπική ενημέρωση (είτε «στόμα με στόμα» είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) για να προβάλετε την χρησιμότητα και τα οφέλη της.

Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση και εγκατάσταση της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.minagric.gr/index.php/el/xrisimewplirofories-2/i-agric-ypaat

Προσβλέπουμε στην βοήθειά σας, έτσι ώστε αυτή η πρωτοποριακή προσπάθεια, που φέρνει το ΥΠΑΑΤ στην πρώτη θέση μεταξύ των Δημοσίων Υπηρεσιών, να αξιοποιηθεί πλήρως και να αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη.