Υπεκφυγές Δαστερίδη για τα μαύρα χάλια της παραλιακής

Φωτογραφία: e-evros.gr

Εύλογα παράπονα διατυπώνουν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης για τα μαύρα χάλια της παραλιακής οδού. Η δημοτική αρχή κατά την προσφιλή της τακτική απαντά με αοριστίες και έργα που ΘΑ γίνουν, αφού περάσουν πολλοί μήνες, αν όχι χρόνια. Για επείγουσες και άμεσες παρεμβάσεις που θα βελτίωναν την εικόνα ενόψει καλοκαιριού μάλιστα, ούτε λόγος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανάρτηση μίας πολίτη στην ομάδα «Φωτογραφίζουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή Αλεξανδρούπολης» στο facebook η οποία παραθέτοντας και τις σχετικες φωτογραφίες, αναφέρει:

«Η βιτρίνα της πόλης, η παραλία. Μόνο την πλευρά της θάλασσας φτιάχνουμε; Χόρτα, σπασμένα πλακάκια, λακκούβες. Ντροπή!!»
Δείτε απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης:

«Αγαπητή κυρία θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε πάρει έγκριση για χρηματοδότηση ποσού 7.000.000€ που αφορά την ανάπλαση των εξεϊς σημείων:

1) στροφή Εγνατία απο την πλευρά του γηπέδου έως τις αποθήκες ΚΥΔΕΠ

2) τοποθέτηση νέου αμφιθέατρου στο πάρκο προσκόπων

3) ανακαίνιση του Δημοτικού θεάτρου

4) ανάπλαση της οδού Ζαρίφη μπροστά από την Ακαδημία.

Πρέπει επίσης να σας αναφέρω μετά λύπης ότι η αντιπολίτευση για όλα αυτά ψήφισε κατά της χρηματοδότησης με το πρόσχημα ότι δεν θα προλάβουμε την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των μελετών.

Πάραυτα προλάβαμε και έχουμε πλέον κερδίσει πέρα των 12,5 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την βόρεια πλευρά της πόλης με ανάπλαση των οδών:

Ηροδότου

Αγίου Δημητρίου

Γεωργίου Κονδύλη

Θράκης

Εθνικής Αντίστασης

επιπλέον 7.000.000 για το παραλιακό μέτωπο που αναφέρεστε!»

Σε σχόλιο της κάποια άλλη πολίτης αναφέρει: «Μα ούτε η πλευρά της θάλασσας είναι φτιαγμένη, σκουριασμένα παγκάκια, σπασμένα πλακάκια, σκουριασμένα κάγκελα! ΠΑΡΑΚΜΗ! Απορώ με τους τουρίστες, πως ξανάρχονται! τριτοκοσμική χώρα»

Δεν είναι δυνατόν να περιμένει η πόλη την υλοποίηση των έργων στα οποία αναφέρεται ο κύριος Δαστερίδης. Μέχρι τότε, θα ρημάξουν όλα. Με μικρές παρεμβάσεις και λίγα χρήματα,  μπορεί να μπει τάξη και να διορθωθούν πολλά κακώς κείμενα. Όλα τα άλλα είναι απλώς δικαιολογίες…