Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα 2020 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ένταση επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής κατά το οποίο συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2020 και ο Προϋπολογισμός 2020 για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η παράταξη του Β. Λαμπάκη ζήτησε αναβολή της συγκεκριμένης συζήτησης για επόμενη συνεδρίαση λόγω κόπωσης των συμβούλων καθώς πριν από τον προϋπολογισμό είχαν συζητηθεί άλλα θέματα. Αποφασίστηκε τελικά να μη διακοπεί η συνεδρίαση αλλά να γίνει ένα σύντομο διάλειμμα και η παράταξη Πόλη και Πολίτες αποχώρησε.

Τελικά ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Υπέρ ψήφισαν η παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ”, η ΑΝΑΣΑ και η παράταξη του Β. Μυτιληνού “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”.

Το τεχνικό πρόγραμμα επίσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις ίδιες παρατάξεις ενώ η παράταξη του Β. Λαμπάκη υπερψήφισε μόνο τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος υπήρξαν καταγγελίες από τον Β. Λαμπάκη για την αλλαγή χρήσης κτιρίων στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας (Δικαστήρια, Παιδικός σταθμός κτλ).

Ο πρώην Δήμαρχος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για “πλοκή με συμφέροντα”. Ο Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν στις αλλαγές αυτές για να μπορέσουν τα κτίρια αυτά να ανακαινιστούν ή να αναβαθμιστούν. Με την παρούσα χρήση δε μπορεί να γίνει αυτό σύμφωνα με το Δήμαρχο.