Υπό διάλυση η δημόσια υγεία: Δανεικό ασθενοφόρο από Αλεξανδρούπολη στο ΕΚΑΒ Σαπών

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για θωράκιση και ενίσχυση της δημόσιας υγείας διαψεύδονται στην πράξη καθημερινά, από ασθενείς που περιμένουν μήνες για διαθέσιμο ραντεβού για μία εξέταση ή ένα χειρουργείο, από γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης, από λουκέτα σε κλινικές, από τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που πολλές φορές αποβαίνουν μοιραίες για τη ζωή μας.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικότατο παράδειγμα εγκατάλειψης αποτελεί το ΕΚΑΒ, το οποίο πέρα από ελλείψεις σε προσωπικό, έχει να αντιμετωπίσει ελλείψεις και σε ασθενοφόρα. Με αλχημείες και εσωτερικές συνεννοήσεις, οι κατά τόπους διοικήσεις προσπαθούν να επιλύουν τα προβλήματα έστω και προσωρινά ώστε να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος ένα απλό πρόβλημα υγείας να έχει τραγική κατάληξη.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Όπως εντοπίσαμε στη Διαύγεια, μία τέτοια περίπτωση, εσωτερικής τακτοποίησης ενός προβλήματος, αφορά στα ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και στο Κέντρο Υγείας Σαπών. Το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να παραχωρήσει εκ νέου, προσωρινά, όπως αναφέρεται, ένα από τα ασθενοφόρα του στο Κέντρο Υγείας Σαπών, από αρχές του ’24 ως τέλη Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, μετά από νέο αίτημα του Κέντρου Υγείας, το οποίο είχε «δανειστεί» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης και πέρυσι.