Υποδιοικήτρια 4ης ΥΠΕ Ε. Χατζοπούλου: Αναπροσαρμογή περιφερειακών ιατρείων με βάση τον πληθυσμό. Δεν υπάρχει λόγος να είναι γιατρός καθημερινά σε ένα ιατρείο με χαμηλό πληθυσμό.  

Τις θέσεις της 4ης ΥΠΕ πάνω στην πορεία των περιφερειακών ιατρείων εξέφρασε η υποδιοικήτρια Ειρήνη Χατζοπούλου στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Όπως τόνισε: “Είναι γεγονός όπως τόνισε ότι λόγω των αυξημένων αναγκών που παρουσιάστηκαν τελευταία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης αποδυναμώθηκαν έως και έκλεισαν πολλά από αυτά στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε τις μεγάλες νοσηλευτικές δομές. Στην πορεία και βλέποντας ότι η πανδημία υποχωρεί επαναπροσδιορίσαμε την κατάσταση και επαναφέραμε την λειτουργία σε όλα τα ιατρεία. Χωρίς να επαναπαυόμαστε και με την σκέψη ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει επαναπροσδιορίζουμε τις ανάγκες σύμφωνα με τον πληθυσμό”.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της κ. Χατζοπούλου τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα έχουν διαφορετικά. Δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό. Οι υγειονομικοί είναι συγκεκριμένοι και με βάση τον αριθμό τους, αναπροσαρμόζεται ο υγειονομικός χάρτης υπό την έννοια κάθε περιφερειακό ιατρείο θα καλύπτεται υγειονομικά ανάλογα με τον πληθυσμό που εξυπηρετεί. «Δεν μπορεί να αντιστοιχεί ένας γιατρός ανά 300 κατοίκους. Με δεδομένο το υγειονομικό προσωπικό πορευόμαστε. Δυστυχώς οι προσκλήσεις που κάνουμε για μόνιμες θέσεις γιατρών στα αγροτικά ιατρεία και θέσεις επικουρικών δεν έχουν ενδιαφέρον. Δεν μπορούμε μ ένα μαγικό ραβδάκι να λύσουμε τα προβλήματα. Πιστεύω πως θα πρέπει να προτεραιοποιησεις τις ανάγκες σου και από κει και πέρα τις ικανοποιήσεις. Δεν υπάρχει λόγος να είναι γιατρός καθημερινά σε ένα ιατρείο με χαμηλό πληθυσμό. Προσπαθούμε να κάνουμε οτιδήποτε για να επανέλθουμε στην πλήρη κανονικότητα».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Κέντρο Υγείας Σουφλίου

Η κ. Χατζοπούλου εκτιμά, ότι το Κέντρο Υγείας Σουφλίου δεν είναι υποστελεχωμένο και ότι οι αντίστοιχες ανάγκες του εξυπηρετούνται πλήρως. «Δεν αποδέχομαι την εικόνα που παρουσιάζεται οπότε δεν μπορώ να λάβω  μέτρα, τόνισε για να συμπληρώσει ότι «ένα Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να θεωρείται  υποστελεχωμένο όταν ο μέσος όρος εφημεριών είναι 4 η 5 σε κάποιες περιπτώσεις μηνιαίως».

Πηγή ErtNews