Αφού «πρόκοψε» το Open Mall της Αλεξανδρούπολης, σειρά έχει η Ορεστιάδα


Προχωρά τις διαδικασίες για τη δημιουργία Open Mall oΔήμος Ορεστιάδας, με τον Δήμαρχο να υπογράφει σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του 3ου από τα συνολικά 8 υποέργαπου θα εγκαταστήσουν στην πόλη ένα Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Πρώτη διδάξασα στο θέμα των Open Mall στον Έβρο,θυμίζουμε πως ήταν η Αλεξανδρούπολη, που εγκαινίασε τη λειτουργία του το 2016 επί προεδρίας Κων/νου Χατζημιχαήλ στον Εμπορικό Σύλλογο. To έργο υποτίθεται ότι θα άλλαζε τη μορφή της αγοράς, κυρίως στο κέντρο, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μέσα και έξω από τα καταστήματα και έξυπνα ηλεκτρονικά εργαλεία που θα είχαν στη διάθεσή τους οι επαγγελματίες, ώστε να καταστήσουν πιο ελκυστικές τις επιχειρήσεις τους. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις υποδομές, κατασκευάστηκε ένα info kiosk στον κεντρικό δρόμο της πόλης και τοποθετήθηκαν κάτι   πινακίδες, σε διάφορα σημεία, που έχουν μείνει να σαπίζουν, ενώ μάλλον δεν υπάρχει κάποιος επαγγελματίας που να θεωρεί σήμερα τη γενικότερη παρέμβαση του Open Mall, που τόσο είχε διαφημιστεί, ως κάτι χρήσιμο. Ας ελπίσουμε πως η Ορεστιάδα θα θέσει πιο στέρεες βάσεις στο εγχείρημα καιπως η λειτουργία του Open Mall θα δώσει, όντως, νέα πνοή στην αγορά. 

Το δελτίο του Δήμου Ορεστιάδας


Στις 15/12/2021, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλειος υπέγραψε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, του έργου : Ανάπλαση πεζοδρομίων και νησίδας στο εμπορικό κέντρο Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 812.000 €.

Διαβάστε ακόμη  Λακόπουλος: Αθλιότητες της Διαμαντοπούλου για δυο έφηβους που δέχθηκαν σφαίρες αστυνομικών

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αποτελεί το 3ο από τα 8 υποέργα που έχει αναλάβει ο Δήμος ως συνδικαιούχος για την κατασκευή και διαμόρφωση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ορεστιάδας – OPEN MALL. Το έργο αφορά το κατασκευαστικό σκέλος της συνολικής δράσης με διαμορφώσεις στα υπάρχοντα πεζοδρόμια και την νησίδα της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου στην περιοχή παρέμβασης, συγκεκριμένα από την οδό Κων/πόλεως έως Αναγεννήσεως και Εμ. Ρήγα έως Σκρά.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμος Ορεστιάδας αποτελεί έναν από τους πρώτους δήμους της χώρας που προχωρά στην υλοποίηση του κατασκευαστικού τμήματος του συνολικού έργου κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την ανάδειξη και αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης , προς όφελος τόσο των δημοτών όσο και του εμπορικού και επιχειρηματικού κλάδου που δραστηριοποιούνται σε αυτό.