Υποκρισία ΝΔ: Απεντάχθηκαν τα μισά έργα από το Ειδικό Πρόγραμμα του 2017 για τον Έβρο!

Από το Ειδικό Πρόγραμμα για τον Έβρο που ενέκρινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και χρηματοδότησε με περίπου 27 εκ ευρώ, τα μισά έχουν απενταχθεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, από τη σημερινή κυβέρνηση που παρά το ότι «κόπτεται» για το νομό μας, δεν κατάφερε να βρει χρήματα για μία σειρά από κρίσιμα έργα και παρεμβάσεις.

Στο θέμα αναφέρεται η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» της ΑΜΘ, με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα. Σε σχετική ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «… από το ειδικό πρόγραμμα Έβρου του 2017, σήμερα, τα μισά έργα έχουν απενταχθεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα περιελάμβανε 35 παρεμβάσεις σε όλο τον Έβρο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια ΑΜΘ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο κύριος Μέτιος θα πρέπει να εξηγήσει στους κατοίκους του Έβρου που αύριο θα ζητήσει πάλι την ψήφο τους, για ποιο λόγο απεντάχθηκαν πολλά από αυτά τα έργα. Μήπως επειδή είχαν τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ; Θα αναρωτιόταν κάποιος κακοπροαίρετος..

Ολόκληρη η ανακοίνωση Κατσιμίγα:

«Επερώτηση με θέμα: “Ορθογραφικά ¨λαθάκια¨ στο πρόγραμμα της ΝΔ και προεκλογικός καταιγισμός υποσχέσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς πιστώσεις”, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ροδόπης, Χρήστο Χατζηπέμου, προσυπογράφουν και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης.

Έχει αναρτηθεί δε, στην ιστοσελίδα της παράταξης, στη θέση

Διαβάστε ακόμη  Μια ξεχωριστή δράση διοργανώθηκε στη Θράκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής (Youth Engagement Scheme) YES

https://www.anenopro-amth.gr/index.php/enimerosi/erotiseis-eperotiseis

και έχει ως εξής:

Με προγενέστερη επερώτησή μας σας ζητήσαμε να μας πείτε ποια είναι η απορρόφηση στα τεχνικά έργα του ΕΣΠΑ που η Περιφέρεια ΑΜΘ, ως ΝΠΔΔ, είναι φορέας υλοποίησης.

Εσείς όμως αποφύγατε να μας απαντήσετε.

Σας επισημάναμε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουαρίου του 2023, αναγράφεται ότι, το μεγαλύτερο έργο ΕΣΠΑ που η Περιφέρεια ΑΜΘ εκτελεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και αφορά την οδική παραλιακή σύνδεση Μαρώνειας – Μακρής, θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2023.

Μας είπατε ότι πρόκειται για ένα απλό ορθογραφικό λάθος.

Σας είπαμε ότι στο ίδιο πρόγραμμα αναφέρεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023 ο δρόμος Ίασμος – Κοπτερό στη Ροδόπη, ενώ είναι ένα έργο που ακόμη δεν έχει συμβασιοποιηθεί. Μας είπατε ότι είναι ένα δεύτερο ορθογραφικό λάθος.

Επειδή οι αιτιολογίες που χρησιμοποιείτε δεν είναι οι πλέον αξιόπιστες παρακαλούμε να μας γνωρίσετε με ποιον τρόπο η Περιφέρεια χρηματοδότησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Δήμο Θάσου ή τον Δήμο Μύκης, μέσω του ΕΣΠΑ, όπως μας είπατε με αλλεπάλληλα Δελτία Τύπου του Γραφείου σας, ¨συμπτωματικά¨ λίγες ημέρες προ των βουλευτικών εκλογών.

Εμείς δεν ξέρουμε κάποιον τρόπο, εσείς ποιον τρόπο βρήκατε;

Τέλος σε όσα έργα αναφέρετε ότι εκτελούνται στους ανωτέρω Δήμους, παρακαλούμε να μας δώσετε χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τους, γιατί ήδη, για παράδειγμα, από το ειδικό πρόγραμμα Έβρου του 2017, σήμερα, τα μισά έργα έχουν απενταχθεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».