Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για μία μη βομβαρδισμένη Εγνατία Οδό…

Μέχρι το καλοκαίρι θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή οι οδηγοί της Θράκης, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού σε Έβρο και Ροδόπη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντώνη Πασχάλη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού, έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και έχει ανακηρυχθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο βελτίωσης του οδοστρώματος στον Έβρο και συγκεκριμένα στο τμήμα από Αρδάνιο μέχρι Αλεξανδρούπολη, ενώ για πολύ προβληματικό κομμάτι μεταξύ Μέστης και Αμαξάδων, ο διαγωνισμός θα γίνει 15/1.
Σύμφωνα με τον «Χρόνο», ο κ. Πασχάλης βρίσκει απολύτως δικαιολογημένη την αγανάκτηση των οδηγών – χρηστών της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας μάλιστα ότι και ο ίδιος δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένος από τον δρόμο αυτό», ο οποίος «έχει προβλήματα σε πολλά σημεία». Κατά την εκτίμησή του, η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος έχει συγκεκριμένη αιτία και αυτή είναι το γεγονός ότι «τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν συντηρήθηκε καθόλου ο δρόμος». Το γιατί ο δρόμος στερήθηκε συντήρησης αυτό το χρονικό διάστημα (στο οποίο τη διακυβέρνηση της χώρας κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ), ο κος Πασχάλης δηλώνει ότι δεν το γνωρίζει καθώς επίσης και ότι δεν θέλει να κάνει «εικασίες» γιατί αυτό θα ήταν «κουβέντες του καφενείου».

Διαβάστε ακόμη  Έντεκα μέρες δωρεάν διακοπές στον Έβρο μέσω του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής

Να σημειωθεί ακόμη πως πέρα από τη συντήρηση και την αντικατάσταση του οδοστρώματος, δημοπρατούνται και άλλα συνοδά έργα που αφορούν την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητας του αυτοκινητοδρόμου, ενώ στο background αναμοχλεύεται και ο παλιός διαγωνισμός για την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών «που είχε γίνει πριν πολλά χρόνια» και η νέα διοίκηση επιχειρεί να τον επανενεργοποιήσει ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των ΣΕΑ.