Υπουργείο Παιδείας: Ανάκληση του προγράμματος με τα βίντεο γονιμότητας – Οργή στο Τουίτερ 

Ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα κάνουν γνωστό πώς «Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα και συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr απέστειλε τα εν λόγω βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που παλεύει για τον διαχωρισμό της σεξουαλικότητας με τη γονεϊκότητα.

Διαβάστε ακόμη  Παρμενίων 23: Στο επίκεντρο η Θράκη - Τα νέα οπλικά συστήματα και όλα τα σενάρια

«Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «Ο Αγ. Πορφύριος και η ευγονική» είναι κάποια απ’ όσα αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής, στην οποία ανατέθηκε να μορφώσει τα παιδιά.

Οργή στο Τουίτερ

Οι παραπάνω ενέργειες δεν έμειναν άνευ σχολιασμού από πολλούς χρήστες του Τουίτερ.

Πηγή newpost.gr