Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς – S.O.S από τα δασαρχεία Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε ισχύ τίθεται η απόφαση για απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε πολλές περιοχές κοντά σε δάση και πνεύμονες πρασίνου

 Για αύριο Πέμπτη 20-07-2023 ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας  κινδύνου 3 για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης, και Σουφλίου. Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η υπ αριθ.182840/ 1639/ 14-6-2023 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς, σύμφωνα με την οποία  απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης 20-7-2023, στις παρακάτω δασικές περιοχές ανά Δασαρχείο:

Α) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 1. Αναδασώσεις Κίρκης – Συκορράχης,
 1.  Χώρος αναψυχής Συκορράχης,
 2. Αναδασώσεις Μεσημβρίας
 3. Αναδασώσεις Κομάρου – Ατάρνης
 4. Δάσος & Χώρος αναψυχής Ιάνας
 5.  Περιαστικό δάσος Παλαγίας (Βόρεια,  Νότια & Γήπεδο Παλαγίας)
 6. Αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης
 7. Άλσος γαλλικού σταθμού Ο.Σ.Ε.
 8. Δασική περιοχή Αετοχωρίου-Πεύκων-Λουτρού
  Γ) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
  Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου – περιοχή Α, με εξαίρεση την καμένη έκταση από την πυρκαγιά της 21ης Ιουλίου 2022
Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Από την απαγόρευση εξαιρούνται  οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ