Ζαμπούκης για νεκρούς από φωτιές: Δεν ήταν στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στη Δαδιά

Στο δελτίο ειδήσεων του Kοntra News μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη μεγάλο τμήμα του Δήμου μας. Μάλιστα, ο κύριος Ζαμπούκης, έσπευσε να ξεκαθαρίσει μία σειρά «παρεξηγήσεων», που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες αναφορικά με τη…χωροθέτηση των νεκρών από τις φωτιές.

Ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος ρώτησε τον κύριο Ζαμπούκη για το κλίμα που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη, καθώς, όπως είπε, «θρηνήσαμε θύματα, είχαμε νεκρούς, είχαμε νεκρούς μετανάστες, απώλειες σε ό,τι αφορά την περιουσία των ανθρώπων, έχουν καεί σπίτια, αλλά και ζωντανά που ήταν το εισόδημα κάποιων ανθρώπων».

Απαντώντας, ο κύριος Ζαμπούκης είπε επί λέξει: «Να ξεκαθαρίσουμε  για τους θανάτους που αναφερθήκατε ότι η πολιτική προστασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης δεν είχε θανάτους. Οι θάνατοι που αναφέρονται είναι στη Δαδιά που είναι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σουφλίου. Το ξεκαθαρίζω με την ευκαιρία που μου δίνετε, διότι έγινε αφορμή για μια σειρά παρεξηγήσεων για το αν υπήρχαν ή όχι θάνατοι κι αν πρέπει να θεωρηθούν οι απώλειες των ανθρώπων που ήταν παράτυποι μετανάστες ότι εντάσσονται ή όχι στην προστασία της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Διαβάστε ακόμη  «Φρένο» ΗΠΑ σε Άγκυρα για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη

Στο σημείο αυτό, ο δημοσιογράφος σχολίασε πως «ελάχιστη σημασία έχει, αν θέλετε τη γνώμη μου, στο τέλος της ημέρας, είναι διαπίστωση για το σύνολο της επικράτειας» ενώ ο κύριος Ζαμπούκης σημείωσε: «Δεν έχει σημασία, απλά μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω την παρεξήγηση».