Ζαμπούκης: Από «πανελλήνιες πρωτοτυπίες», άλλο τίποτα…

Για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου των ορκωτών λογιστών στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στα πεπραγμένα της, από το 2016 ως τα μέσα του 2021, ζήτησαν ενημέρωση από τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη 18 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Ο κύριος Ζαμπούκης προσπάθησε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν κρατούσε στα συρτάρια του επί μήνες το πόρισμα των ελεγκτών, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση, αλλά ότι προσπαθούσε απλώς να καταλάβει, να ‘χωνέψει’, όπως είπε, τα συμπεράσματά του και στη συνέχεια να βρει ποια είναι η αρμόδια ελεγκτική αρχή για να παραδώσει την εν λόγω έκθεση. Όπως είπε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όταν του παραδόθηκε η έκθεση (άγνωστο πότε έγινε αυτό) χρειάστηκε να πάει αρκετές φορές στα γραφεία των ελεγκτών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να του εξηγήσουν τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκαν. Όταν τελικώς απέκτησε σαφή εικόνα επί του πορίσματος, απευθύνθηκε στον εισαγγελέα, στη ΣΔΟΥ, στην ΑΑΔΕ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να βρει ποιος φορέας θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Τελικώς, καταλήξαμε ότι αρμόδια είναι η ΑΑΔΕ η οποία, το τελευταίο διάστημα, διενεργεί το δικό της έλεγχο.

Παρά τις αναφορές συμβούλων της αντιπολίτευσης για μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά του Δημάρχου, ο κύριος Ζαμπούκης σημείωσε πως αυτοί είναι οι ρυθμοί του δημοσίου και πως το θέμα είναι εμπιστευτικό και δεν μπορεί να δώσει άλλες πληροφορίες. Παράλληλα, επανάλαβε αρκετές φορές ότι αποτελεί ίσως πανελλήνια πρωτοτυπία το γεγονός ότι ενώ είναι εν ενεργεία Δήμαρχος, ζήτησε έλεγχο και για μέρος της θητείας του.

Γενικώς, από πανελλήνια πρωτοτυπία, άλλο τίποτα, οφείλουμε να το παραδεχθούμε. Λέτε να υπάρχει κι αλλού Δήμαρχος που κατήργησε πεζόδρομο και τον παρέδωσε πάλι στα αυτοκίνητα (Κύπρου), και που επιμένει να μιλάει για βιώσιμη αστική κινητικότητα, πόλη – bike friendly κι άλλα φούμαρα; Λέτε να υπάρχει κι αλλού Δήμαρχος που καταγγέλλεται από εργαζόμενους για προσβλητικές συμπεριφορές και εκδικητικές μετακινήσεις προσωπικού ; Λέτε να υπάρχει κι αλλού Δήμαρχος που προτίμησε να πάει να δει αγώνα μπάσκετ στο εξωτερικό, επειδή το ταξίδι ήταν πληρωμένο εδώ και καιρό (!) αντί να συναντηθεί στο γραφείο του με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για το μέλλον του λιμένα Αλεξανδρούπολης, λίγο μετά την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης; Λέτε να υπάρχει κι αλλού Δήμαρχος που κρατά εδώ και 3,5 χρόνια κλειστά τα Ιαματικά Λουτρά του Δήμου του; κτλ κτλ

Ρητορικά τα ερωτήματα…