Ζαμπούκης, όπως Μητσοτάκης: Απαλλάσσει τα καταστήματα από δημοτικά τέλη, λόγω έργων!

Το 2021, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε λάβει μία απόφαση που είχε προκαλέσει θυμηδία: Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών οι σεισμοπαθείς από τους σεισμούς σε Σάμο, Ικαρία και Χίο, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, θα απαλλάσσονταν για τρία χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Λες και υπήρχε περίπτωση να πλήρωναν ΕΝΦΙΑ, οι άνθρωποι τα σπίτια των οποίων υπέστησαν από σοβαρές  ζημιές μέχρι και ολική καταστροφή!

Σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης φέρνει στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θέμα «Απαλλαγής επιβολής τέλους κοινόχρηστου χώρου  για καταστήματα που θίγονται λόγω  εκτέλεσης του έργου ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ». Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάρκεια της απαλλαγής κτλ θα γίνουν γνωστά μετά τη συνεδρίαση.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αυτονόητη, αφού θα ήταν παράλογο να πληρώσουν τέλη οι καταστηματάρχες που έχουν υποστεί οικονομική αιμορραγία από τα έργα που εκτελούνται στο κέντρο. Ωστόσο είναι άτολμη και δεν λύνει το πρόβλημα. Όπως είχαμε προτείνει πριν λίγες εβδομάδες, η πραγματικά γενναία απόφαση που θα έπαιρνε μία δημοτική αρχή που πραγματικά αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, θα ήταν η οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στα συγκεκριμένα μαγαζιά, τα οποία έμειναν και μένουν κλειστά με αποτέλεσμα πολλοί νέοι συμπολίτες μας να έχουν χάσει δεκάδες μεροκάματα.