Ζαμπούκης-Πέτροβιτς ανταλλάσσουν πυρά πάνω στα ερείπια

Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ Δήμου Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας ΑΜΘ, για τις καταστροφικές πλημμύρες της Δευτέρας που κόστισαν τη ζωή στον 46χρονο πατέρα τριών παιδιών, αρχιπυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλο. Η σύμπνοια για την από κοινού διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων και ο πολιτικός πολιτισμός κράτησαν λίγες ώρες. Από σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, αποποιούμενος τις ευθύνες της δημοτικής του αρχής, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία :

«Παρουσιάσαμε έγγραφα και αλληλογραφία που κατ’ επανάληψη έχουμε στείλει στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για τα ρέματα, τα φρεάτια και τις υποδομές που χρειάζονται συντήρηση και εκκαθάριση λόγω αρμοδιότητας από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, για να γίνουν όπως έπρεπε να γίνουν. Παρουσιάσαμε, επίσης, έγγραφο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης καταστροφικής πλημμύρας, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει εκ νέου να έχουν παρέμβει και να συντηρήσουν στη μέγιστη δυνατή και καλύτερη κατάσταση τα συγκεκριμένα φρεάτια. Μάλιστα, στο προτελευταίο έγγραφο, γίνεται επισήμανση του συγκεκριμένου φρεατίου που είχαμε το δυστυχές αποτέλεσμα και την απώλεια ενός συνδημότη μας».

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Με απάντησή του μέσω του site της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ , ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς έδωσε συνέχεια στην κόντρα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο φρεάτιο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, όπως τον ενημέρωσε η Τεχνική Υπηρεσία, είχε καθαριστεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ήταν πεντακάθαρο, μάλιστα υπήρξε και επιτροπή παραλαβής του έργου. Ακόμη, τόνισε πως μέσα στο καλοκαίρι και κατά τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε ευρείες παρεμβάσεις καθαρισμού των περισσότερων ρεμάτων του νομού, ιδιαίτερα των πλέον επικίνδυνων, εντός κι εκτός οικισμών. Ρίχνοντας «καρφί» προς τη διοίκηση του Δήμου, είπε μάλιστα πως «η σήμανση εντός οικισμών και πόλεων, από οποιαδήποτε οδική πινακίδα, μέχρι πινακίδα για κάποιο επικίνδυνο σημείο, ανήκει αποκλειστικά στον Δήμο».