Η Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για τη Μακεδονία – Θράκη κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και συνομίλησε με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, το Διοικητή, το Δήμαρχο Διδυμοτείχου και εργαζόμενους. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές Έβρου Καΐσας, Ρίζος, Γκαρά.
Η Υφυπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα Νοσοκομείο σε συνθήκες κατάρρευσης και απαξίωσης, στο οποίο επί 8 χρόνια δεν είχε γίνει καμία πρόσληψη και οι αποχωρήσεις από την υπηρεσία ήταν συνεχείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας πολιτικής σταδιακής κατάργησης της Δημόσιας Υγείας. Στα πλαίσια αυτά είχε γίνει και η συγχώνευση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Με το νόμο που ψηφίστηκε προ 10μέρου ικανοποιείται το αίτημα των φορέων του Δ.Σ. του Π.Γ.Ν.Έβρου, των φορέων του Β.Έβρου, των εργαζομένων και των πολιτών για αυτονόμηση του Γ.Ν.Διδ/χου.
Στο επόμενο 15μερο νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Το επόμενο 15μερο θα ολοκληρωθεί η επιλογή του νέου Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου και θα ακολουθήσει ο ορισμός νέου Δ.Σ. του Γ.Ν.Διδ/χου καθώς και η αναμόρφωση του οργανογράμματος. Επεσήμανε δε ότι για πρώτη φορά από το 2015 πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις μόνιμων γιατρών (παθολόγος, χειρουργός, νεφρολόγος, ορθοπεδικός, ουρολόγος) και επικουρικών, αλλά και μόνιμου και επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης προχώρησε και συνεχίζεται η ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ. Σίγουρα όλα αυτά δεν φτάνουν να καλύψουν τα κενά, αλλά προχωράμε με σταθερά και σίγουρα βήματα.
Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι και ο Διοικητής επεσήμαναν: 1) την ανάγκη άμεσης προκήρυξης μονίμων θέσεων ορθοπεδικού και ακτινολόγου 2) την ανάγκη προκήρυξης μονίμων και επικουρικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού 3) την τοποθέτηση του προσωπικού που έρχεται λόγω συνυπηρέτησης με στρατιωτικό στο Β. Έβρο στο Γ.Ν.Διδ/χου και όχι στο Κ.Υ. Ορεστιάδας που είναι στελεχωμένο κατά 180% 4) την εξαίρεση διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του νοσοκομείου από την κινητικότητα ώστε να αποφευχθεί η ροή προσωπικού προς άλλες υπηρεσίες 5) την μετά από 2 άκαρπες προκηρύξεις επαναπροκήρυξη μιας θέσης μόνιμου γιατρού ως άγονης, ώστε να προσφέρεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη στελέχωση του νοσοκομείου