Μείωση Δημοτικών Τελών και μπαλάκι ευθυνών υψηλών προδιαγραφών

Στο πρόσφατο κείμενο, που δημοσίευσε η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, Πόλη και Πολίτες, καυτηριάζεται έντονα το γεγονός ότι η μείωση των δημοτικών τελών για τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, ποτέ δεν ήρθε. Mολονότι το θέμα τέθηκε ξανά, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέσω του επικεφαλής της παράταξης Ευάγγελου Λαμπάκη.

Και όπως συνηθίζεται άλλωστε και στο παιχνίδι του Μπάτμινγκτον, οι ευθύνες και πάλι γίνανε το μπαλάκι που πετά η δημοτική αρχή στην αντιπολίτευση. Aκριβώς πίσω από το τόπι υψηλών προδιαγραφών, το οποίο συντόμως θα αποκτήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Γεγονός για το οποίο ενημέρωσε τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, η κυρία Ιντζεπελίδου περιχαρής μάλιστα, μέσω story από το προφίλ της στο facebook.

Ποιος δημότης της Αλεξανδρούπολης άλλωστε δεν ονειρεύεται γήπεδα μπάτμινγκτον και γκολφ;; Διότι αφού η δημοτική αρχή αντιμετώπισε με τον πλέον καίριο και ενδεδειγμένο τρόπο, όλα τα προβλήματα ζωτικής σημασίας για την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της…Τώρα επενδύει στην αθλητική τους παιδεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, Πόλη και Πολίτες

Τι θα γίνει με την μείωση των δημοτικών τελών;

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσαμε ξανά μέσω του επικεφαλής μας το θέμα της σύνταξης αναλογιστικής μελέτης ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να ελαφρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Μαινόμενη η κ. Ιντζεπελίδου απάντησε πως ουδέποτε η παράταξή μας ζήτησε κάτι τέτοιο γραπτώς!! Έσπευσε μάλιστα την επομένη, σπαταλώντας μία ολόκληρη ημέρα, να στείλει επιστολή σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους λέγοντας πώς δεν υπήρχε τέτοια επιστολή από πλευράς μας.

Διαβάστε ακόμη  Πολύ δύσκολους μήνες φέρνει για τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης η απόφαση του ΣτΕ

Δυστυχώς κάθε μέρα αποδεικνύεται πως με τα όσα λέει και πράττει η κ. Ιντζεπελίδου θα πρέπει να “ξαναπάμε” στην Α’ Δημοτικού της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. αφού έχει αναπτύξει τις δικές της θεωρίες. Αρκεί κάποιος να την παρακολουθήσει με προσοχή σε κάθε συνεδρίαση και θα διαπιστώσει πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα πράγματα.

Η απόλυτη αλήθεια είναι πως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου 2021, ο επικεφαλής μας, είχε ζητήσει την μείωση των δημοτικών τελών. Εισηγήθηκε μάλιστα να υπάρξει κονδύλι στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για το θέμα, καθώς επίσης και τη συγκρότηση επιτροπής από όλες τις παρατάξεις που θα διερευνήσει τα δεδομένα.

Όλα αυτά είναι καταχωρημένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η κ. Ιντζεπελίδου μας λέει πως δεν στείλαμε επιστολή ώστε να καλύψει την δική της αμάθεια και αδράνεια επί 10 μήνες!

Το αστείο είναι πως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε σε εκείνη την συνεδρίαση πως στην αμέσως επόμενη θα πραγματοποιηθούν αυτά που ζήτησε ο επικεφαλής μας.

Κατά την συνήθη πρακτική τους όμως, δεν έγινε απολύτως τίποτα! 10 μήνες πέρασαν κι ακόμη τίποτα.

Απαντήστε λοιπόν με ειλικρίνεια στους δημότες γιατί δεν έχουν μειωθεί ακόμη τα δημοτικά τέλη;

Επειδή δεν έστειλε επιστολή η παράταξή μας ενώ έχουν καταγραφεί όλα αυτά στα πρακτικά (πράγμα αστείο) ή επειδή δεν μπορείτε και δεν ξέρετε;