Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει η αναγκαιότητα ενός φράχτη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλεσμένη στην εκπομπή του Mega Live News και απαντώντας σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου σχετικά με το θέμα του φράχτη στον Έβρο, αναφέρθηκε στις θέσεις της “Πλεύσης Ελευθερίας”. Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση που της απευθύνθηκε αναφορικά με το ζήτημα της αναγκαιότητας ενός φράχτη, ξεκαθάρισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι υπέρ ή κατά κανενός νομίσματος. Τονίζοντας φυσικά ότι ζούμε στο 2023 και ότι δεν χρειάζονται τέτοιου είδους τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα η κ. Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι δεν χρειάζονται ακραίες λύσεις. «Θέλει ένας άνθρωπος, που δεν είναι πολίτης της χώρας να εισέλθει στην χώρα; Η επιλογή δεν είναι τον πυροβολούμε ή χτίζουμε τείχος ή τον πετάμε στην θάλασσα. Η επιλογή είναι να παραλάβουμε την αίτηση του, αν είμαστε κράτος δικαίου, εξετάζουμε την αίτηση του, έχουμε θεσμούς, έχουμε ανθρώπους με δόξα τον θεό πάρα πολλά προσόντα που μπορούν να επιτελέσουν αυτόν τον ρόλο. Εξετάζουμε την αίτηση του, αν υπάγεται στην περίπτωση της προστασίας των προσφύγων, του χορηγείται αυτή η προστασία. Αν υπάγεται στην περίπτωση της νόμιμης μετανάστευσης, του χορηγείται αυτή η προστασία και αν δεν υπάγεται σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, απελαύνεται. Αυτό λέει το διεθνές δίκαιο».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος, απαντώντας καταφατικά στην κ. Κωσταντοπούλου, κινδυνολόγησε για άλλη μία φορά λέγοντας ό,τι «αυτή είναι η θέση σας, θα μπορούσε κανείς να πει ότι με αυτήν την θέση θα γίνουμε από 11 εκατομμύρια που είμαστε τώρα 22», με την κ. Κωσταντοπούλου, να απαντά «ότι αυτό που έχουν θέση σε διακύβευση, τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και αυτή του Σύριζα, είναι, να κρατάνε ανθρώπους στην χώρα, που θέλουν απλώς να διέλθουν από αυτήν, αλλά όχι να παραμείνουν σε αυτήν. Αναφερόμενη στην κοινή δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας του 2016, κατά της οποίας έχει γίνει λόγος εκτεταμένα, από το 2016 και έπειτα.

Διαβάστε ακόμη  Αναγνώρισε τα λάθη του και ανοίγει νέο κεφάλαιο ο Β.Λαμπάκης 

Με τον κ. Ευαγγελάτο, να κλείνει όπως όπως την συζήτηση, ευχαριστώντας την για την παρουσία της στην εκπομπή του και την κ. Κωσταντοπούλου σε ελαφρώς χιουμοριστικό ύφος να του απαντά, λέγοντας «ε μα βλέπετε; την ώρα που σας απαντάω, θέλετε να με ευχαριστήσετε….» και την κ. Κωσταντοπούλου να επιμένει να ολοκληρώσει την απάντηση της, ρωτώντας ευθέως τον κ. Ευαγγελάτο. «Ένας άνθρωπος, κατά την γνώμη σας, που δεν θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, πρέπει να τον κρατάμε εδώ να μένει με το ζόρι, η να τον αφήσουμε να κάνει αίτηση παραμονής ή ασύλου στην χώρα που θέλει να πάει;»

Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό στιγμιότυπο, της συζήτησης του Νίκου Ευαγγελάτου με την κα .Κωσταντοπούλου, στο βίντεο που ακολουθεί