Να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσα σε 20 μέρες θα κληθούν με ηλεκτρονική ειδοποίηση 198.904 οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων.

Πρόκειται για οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ προς τα ταμεία και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, οι οποίοι εάν δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) μέσα σε 20 μέρες, από τις 10 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, τα χρέη προς τα ταμεία αυξήθηκαν κατά περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ 995 οφειλέτες χρωστούν 3,4 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Τεράστια «μάχη» με τις φλόγες στη Θάσο να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο στην που αναζωπυρώθηκε ένα 24ωρο αφού είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η κυβέρνηση προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι τα χρέη προς τα ταμεία αυξάνονται λόγω της επιδείνωσης της κρίσης που συνέβη με δική της ευθύνη. Παρ’ όλα αυτά ο αριστερός μανδύας της σκληρής μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει πέσει για τα καλά και το οικονομικό επιτελείο σπάει το κεφάλι του νυχθημερόν για να βρει νέους φόρους και σκληρά μέτρα ώστε να γεμίσουν χρήμα τα άδεια κρατικά ταμεία. Συνταγή που δοκιμάστηκε και από τους προηγούμενους… με “εξαιρετική επιτυχία” όπως έχουμε καταλάβει όλοι.