Απαλλάσσει η ΔΕΥΑΑ από τα χρέη τους 53 οικογένειες

Σε πλήρη ένδεια βρίσκονται 53 οικογένειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για τις οποίες η ΔΕΥΑΑ αποφάσισε να τους διαγράψει τα χρέη συνολικού ύψους περίπου 13.000 ευρώ και να μην εκδώσει για τα  υδρόμετρά τους άλλους λογαριασμούς για το 2016. Η απόλυτη οικονομική αδυναμία των εν λόγω οικογενειών αποδείχθηκε μετά από έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, τη διασταύρωση όλων των στοιχείων και των δικαιολογητικών, ενώ όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο της επιχείρησης Βαγγέλη Μυτιληνιό, τα στοιχεία αυτά θα επανεξετάζονται και θα επικαιροποιούνται, προκειμένου, εφόσον κάποια οικογένεια αποκτήσει εισοδήματα να γίνει νέα ρύθμιση για τους λογαριασμούς τους.

Παράλληλα, ο κ. Μυτιληνιός, προειδοποίησε τους μεγαλοοφειλέτες της περιοχής ότι εφόσον έπεσαν στο κενό οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις της επιχείρησης για να γίνει κάποιος διακανονισμός και να ρυθμιστούν οι οφειλές τους, τον λόγο θα έχει πλέον η εφορία, η οποία μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις. «Είμαστε κατά των κατασχέσεων αλλά, πλέον, δεν έχουμε άλλο τρόπο», ενώ άφησε αιχμές κατά όσων δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση σε κατάσταση οικονομικής ένδειας αλλά απλώς αρνούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Διαβάστε ακόμη  ΤΙΕΔΑ: Η περσινή ακυρωθείσα συναυλία της Τσαμπά θα γίνει…με άλλους καλλιτέχνες

Σημειώνεται πως το θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Παύλου Μιχαηλίδη, ο οποίος σημείωσε πως η απόφαση για την απαλλαγή των χρεών των 53 οικογενειών είναι παράνομη, αφού εκ του νόμου, όπως είπε, το ΔΣ μίας δημοτικής επιχείρησης δεν μπορεί να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις τουλάχιστον όχι προς το παρόν καθώς ο σχετικός νόμος δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από τη βουλή, θα ψηφιστεί όμως το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, ο κ. Μυτιληνιός σημείωσε πως υπάρχει νομοθεσία που καλύπτει τη ΔΕΥΑΑ, η οποία άλλωστε προχώρησε σε τροποποίηση του  καταστατικού της, προκειμένου να είναι νομικά καλυμμένη για την κίνηση αυτή.