Δήλωση Δημοσχάκη: “Η ολιγωρία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης πνίγουν και πάλι τον Έβρο”

Για σκανδαλώδεις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα της αποκατάστασης των αναχωμάτων του Έβρου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νομού να είναι για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές. Ο βουλευτής επισημαίνει πως ένα καιρικό φαινόμενο βροχόπτωσης, όχι ιδιαίτερη έντασης, προξένησε και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο, επισημαίνοντας πως “υπερχείλιση στην περιοχή της Βουλγαρίας κατέστη ικανή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον ανοχύρωτο Βόρειο, κυρίως, Έβρο” .
Αναλυτικά, η δήλωση Δημοσχάκη:
“Η ολιγωρία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης δεν επέτρεψαν την πλήρη αποκατάσταση και την ενίσχυση των αναχωμάτων και των λοιπών αντιπλημμυρικών έργων, αφού καθυστέρησε σκανδαλωδώς να νομοθετήσει για την νόμιμη απόληψη απαραίτητων για τις απαιτούμενες επιδιορθώσεις υλικών (χώμα).
Βρισκόμαστε για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές και, μάλιστα, χωρίς να έχουν προηγηθεί έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο Βόρειος Έβρος ζει και πάλι τον εφιάλτη των πλημμυρών, καθώς έχουν υποστεί ζημιές και απειλούνται κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε Οινόη, Ορμένιο, Ισαάκιο, Πύθιο, Διδυμότειχο Ψαθάδες και αλλού.
Επισκέφτηκα τις εκ νέου πληγείσες περιοχές και είμαι σε συνεχή επαφή με τους φορείς. Το κλίμα θα μεταφερθεί στην Βουλή των Ελλήνων, όπου θα προχωρήσω άμεσα σε δράσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.»

Newsroom Alexpoli.gr