Πρόστιμα για παράνομες πινακίδες και αφίσες στην Αλεξανδρούπολη

Στην επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες, παρανόμως, προέβησαν σε ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων και αφισών σε διάφορα σημεία, προχώρησε ο Δήμος.
Στις περιπτώσεις των πινακίδων, χρειάστηκε η υποβολή μηνύσεων από την Τροχαία Αλεξανδρούπολης κατά δύο καταστημάτων, που είχαν αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες κρίθηκε ότι μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή των οδηγών και να προκληθεί ατύχημαη. Κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσία του Δήμου πραγματοποίησε αυτοψία, διαπιστώνοντας την ύπαρξη των πινακίδων. Στη συνέχεια, οι καταστηματάρχες προχώρησαν στην απομάκρυνσή τους, ωστόσο ο Δήμος επέβαλε τα χαμηλότερα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή από 586,94 ευρώ στο κάθε κατάστημα.
Πιο βαρύς ήταν ο… πέλεκυς για δύο άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες, μετά από έκθεση ελέγχου της δημοτικής αστυνομίας, βρέθηκαν να έχουν παρανόμως αφισοκολλήσει σε στάση λεωφορείου στο κέντρο της πόλης αφίσες για εκδηλώσεις που διοργάνωναν. Οι δύο επιχειρήσεις, αν και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, δεν το έπραξαν, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην κάθε μία πρόστιμο της τάξης των 1.467,35 ευρώ, που είναι και πάλι το χαμηλότερο που προβλέπει ο νομοθέτης για τέτοιου είδους παραβάσεις.
Είναι θετικό το γεγονός ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δήμου, ωστόσο χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπει τέλος στην αναρχία της αφίσας και της πινακίδας…

Διαβάστε ακόμη  100 δέντρα (ως τώρα) κομμένα για την…«Αστική αναζωογόνηση» της Αλεξανδρούπολης

Newsroom Alexpoli.gr