Γκότσης: “Δεν καταργήσαμε καμία διεύθυνση στις Φέρες”

Απάντηση της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης στην καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “ΑΝΑΣΑ” Γιάννη Καρυπίδη έδωσε ο αντιδήμαρχος Φερών και πρωτογενούς τομέα Νίκος Γκότσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, χθες 1/2. Σύμφωνα με την καταγγελία της παράταξης, μετά από τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, “καταργήθηκε η μοναδική υφιστάμενη Διεύθυνση του Δήμου με έδρα την πόλη των Φερών, η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και αντ’ αυτής δημιουργήθηκε ένα Γραφείο Πρωτογενούς Τομέα”.

Ο κ. Γκότσης σημείωσε πως δεν υπήρξε καμία κατάργηση, αφού η δημιουργία της προαναφερθείσας διεύθυνσης είχε γίνει μόνο στα χαρτιά, και σύμφωνα με όσα όριζε ο Καλλικράτης, ο οποίος προέβλεπε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού από τις σχετικές διευθύνσεις των πρώην νομαρχιών προς τους δήμους, κάτι που δεν έγινε τελικώς ποτέ.  “Είχαμε από τότε κινηθεί γρήγορα, προβλέποντας στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου μία διεύθυνση τοπικής ανάπτυξης, με έδρα τις Φέρες, και μάλιστα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα, με απόφαση δημάρχου, ορίστηκε ο εκάστοτε αντιδήμαρχος Φερών να είναι και αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα”, ανέφερε ο κ. Γκότσης, επισημαίνοντας πως παρά τα όσα προέβλεπε ο Καλλικράτης, περί σταδιακής απορρόφησης αρμοδιοτήτων και προσωπικού από τις περιφερειακές ενότητες στους δήμους, δεν έγινε ποτέ τίποτα. Έτσι, η διεύθυνση αυτή που είχε στηθεί στα χαρτιά, καταργήθηκε, αφού δεν λειτούργησε ποτέ.

Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο τμήμα τοπικής ανάπτυξης Φερών και στο έργο που επιτελεί στην περιοχή σχετικά με τον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Καρυπίδη να ενημερώνεται προτού προβαίνει σε καταγγελίες, γιατί, όπως είπε, εξευτελίζεται.

Newsroom Alexpoli.gr