Παιχνίδια και ποδήλατα για τα προσφυγόπουλα στον Έβρο

Στις μέρες μας, που το ένα προσφυγόπουλο  μετά το άλλο, χάνεται στα νερά του Αιγαίου, οποιαδήποτε είδηση μπορεί να βάλει ένα χαμόγελο στα χείλη των παιδιών, που καταφέρνουν να ξεφύγουν από το μαύρο του θανάτου, είναι μία καλή είδηση και δίνει ελπίδα σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους.

Στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας, όπως είναι γνωστό, οι συνθήκες και οι υποδομές απέχουν πολύ από το ιδανικό, ακόμη κι από το ανθρώπινο πολλές φορές. Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η απόφαση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών να κάνει κάτι για τα μικρά παιδιά που κατά καιρούς χρειάζεται να περάσουν κάποιο χρονικό διάστημα σε έναν όχι και τόσο ευχάριστο χώρο, όπως είναι ένα Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

Έτσι, τον Νοέμβριο προχώρησε στην προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια παιχνιδιών για τις ανάγκες των παιδιών του Φυλακίου, αλλά και της Λέσβου. Με απόφαση του στις 29 Ιανουαρίου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής προχώρησε στην προσωρινή κατακύρωση των ειδών ψυχαγωγίας για το Φυλάκιο στην εταιρεία με τις συμφερότερες προσφορές. Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός για το Φυλάκιο έφτανε στις 40.000 ευρώ, με τη δαπάνη να συγχρηματοδοτείται κατά 85% από Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, και κατά 15% από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη  Δράση Ενημέρωσης για την Προσβασιμότητα και την Εξυπηρέτηση Αναπήρων Ατόμων

Η προμήθεια αφορά διάφορα παιχνίδια για βρέφη, μωρά και παιδιά, όπως παπλώματα δραστηριοτήτων, μαλακά ζωάκια, χαλάκια δραστηριότητας, ξύλινα τουβλάκια, κούκλες, πλαστελίνες, επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και πάνω από 40 ποδήλατα για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στο Φυλάκιο τις προσεχείς εβδομάδες, αλλάζοντας λίγο το γκρίζο τοπίο του φόβου και της αβεβαιότητας για το μέλλον…

Newsroom Alexpoli.gr