Εξασφαλίστηκε κονδύλι ύψους 2.258.000 για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου που επλήγη από οζώδη δερματίτιδα

Πέρα από την αποζημίωση που προβλέπεται για τους κτηνοτρόφους για το θέμα της οζώδους δερματίτιδας, η Κυβέρνηση ζήτησε από την ευρωπαϊκή επιτροπή , αποζημιώσεις για το απολεσθέν ζωικό  κεφάλαιο, αλλά και για διαφυγόντα κέρδη από την αξιοποίηση του κρέατος και του γάλακτος, όπως και οικονομική ενίσχυση για τον εμβολιασμό, καθώς και θεσμική θωράκιση συνολικά από ζωονόσους.

Το αίτημα έγινε δεκτό, εξασφαλίζοντας κονδύλιο 2.258.000 ευρώ για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου. Η ικανοποίηση του αιτήματος δίνει σύμφωνα με τους βουλευτέςΈβρου του Σύριζα, , μία ουσιαστική ανάσα στους πληγέντες κτηνοτρόφους του νομού μας και απαντά σε μία πραγματική τους ανάγκη, ενώ παράλληλα, ανασυστήνει την κτηνοτροφία στην περιοχή μας.

Αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους και τη διαδικασία διάθεσης των σχετικών κονδυλίων, ενώ αναμένονται και οι επόμενες ενέργειες για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και σε θεσμικό επίπεδο, οργάνωσης, αλλά και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 6 δις.

Newsroom Alexpoli.gr