Λαμπάκης: Ανυπόγραφο παραμένει από το υπουργείο το πρωτόκολλο συνεργασίας δήμων για τις πλημμύρες

Εννέα μήνες έχουν περάσει από την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ δημάρχων του Έβρου και τουρκικών παραποτάμιων δήμων για το θέμα των πλημμυρών. Παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης φρόντισε να αποστείλει το πρωτόκολλο προς τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι σήμερα αυτό παραμένει ανυπόγραφο, δηλαδή δεν φέρει την έγκριση της κυβέρνησης, για άγνωστη αιτία…

Όπως δήλωσε το πρωί στον Maximum FM 93,6 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, η συμφωνία παραμένει ανεφάρμοστη, αφού το υπουργείο δεν την έχει εγκρίνει ακόμη.

“Έχω στείλει δύο φορές εδώ και 7 μήνες όλα τα έγγραφα, έχουν προηγηθεί διορθώσεις με βάση όσα μου είπανε από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ακόμη δεν έχω λάβει την έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών. Ζήτησα μάλιστα από τον κ. Κουίκ να μεσολαβήσει, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα”. Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ωστόσο ότι θα προχωρήσει η συνεργασία με τη διοργάνωση νέας συνάντησης στην Τουρκία εντός των ημερών, λέγοντας πως είναι “ντροπή για το κεντρικό κράτος να μη μου δίνει το δικαίωμα να υπογράψω κάποιες συμφωνίες”.

Διαβάστε ακόμη  Ο καιρός σήμερα Μεγάλη Πέμπτη: Αστατος με τοπικές βροχές

Για το θέμα του πρωτοκόλλου συνεργασίας δελτίο τύπου εξέδωσε χθες 19/1 η ανάσα, με το οποίο ζητούσε να μάθει ποια είναι η τύχη του πρωτοκόλλου. Ο κ. Λαμπάκης ερωτώμενος για το Δελτίο Τύπου δήλωσε, σημείωσε πως δε τον ρώτησε κανένας  για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η συμφωνία, επισημαίνοντας ακόμη πως “όσοι κάνουν αντιπολίτευση, μιλάνε με διοικούντες, δεν καταγγέλλουν μέσω facebook”.

Μιλώντας στον Maximum fm 93,6, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑ.ΣΑ. δήλωσε πως για το θέμα έχουν γίνει συναντήσεις και του Περιφερειάρχη στην Αδριανούπολη, ενώ επισήμανε πως θα έπρεπε να υπάρχει και συμμετοχή της βουλγαρικής πλευράς. Τέλος, ανέφερε πως “είναι καλό να γίνονται κάποιες συναντήσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και αποτελέσματα”.

Newsroom Alexpoli.gr