Ολική εξόντωση των ελεύθερων επαγγελματιών. 324 ευρώ το δίμηνο η μίνιμουμ αύξηση εισφορών!

Σε ολική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν απομείνει προχωρά η κυβέρνηση. Μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επεβίωναν ως τώρα με το ζόρι, πολλές φορές αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμα και τις σημερινές εισφορές τους (που ήδη είναι αστρονομικές), θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις που θυμίζουν κατοχικό κεφαλικό φόρο.

Για παράδειγμα ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα 20.400€ που επέλεγε σήμερα – με το ισχύον καθεστώς – να ενταχθεί στην χαμηλή ασφαλιστική κατηγορία (Π2) κατέβαλε για εισφορές κύριας σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης 3.347€ και με το νέο σύστημα υπολογισμού οφείλει να καταβάλλει 5.498€ (20.400 Χ 26,95%, για τους κλάδους σύνταξης και υγείας) (αύξηση κατά 65% , δηλαδή κατά 179.25 ευρώ το μήνα).

Η μίνιμουμ αύξηση που θα πληρώνει όποιος επαγγελματίας έχει έσοδα άνω των 10.000 ευρώ το χρόνο, είναι 162 ευρώ το μήνα, δηλαδή 324 ευρώ το δίμηνο. Για παράδειγμα επαγγελματίας που σήμερα πληρώνει περίπου 550 ευρώ το δίμηνο στον ΟΑΕΕ, θα κληθεί από το επόμενο έτος να πληρώνει μίνιμουμ 874 ευρώ το δίμηνο!!!

Διαβάστε ακόμη  Ζ. Μακρή: Ευνοϊκή ρύθμιση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των περιοχών που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας

Για τους λίγους που το έσοδα τους ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ το χρόνο, η αύξηση στις εισφορές τους θα φτάσει το 223%…θα δουλεύουν δηλαδή για να πληρώνουν τον ΟΑΕΕ!

Πρόκειται για ευθεία επίθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης κατά της εσωτερικής επιχειρηματικότητας. Επίθεση που θα φτωχοποιήσει κι άλλο τον μικρομεσαίο, θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτα και φυσικά θα προκαλέσει νέο κύμα ανέργων. Οι εργατολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά με το νομοσχέδιο αυτό και μιλούν για εξόντωση.