Αλμυρό κέικ

Mοιάζει με το κλασικό κέικ, απλά του λείπει η ζάχαρη και η βανίλια! Για το πρωϊνό μας είναι ότι πρέπει!!!!!!

Υλικά:

8 αυγά

1 στραγγιστό γιαούρτι

ένα κομμάτι φέτα γύρω στα 150 γρ.

150 γρ ανθότυρο

1 κοφτό κ.γλ αλάτι

5 κ.σ ελαιόλαδο

Αλεύρι που φουσκώνει όσο πάρει για ένα μείγμα κέικ

Λίγο έξτρα μπέικιν

Εκτέλεση:

1.Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το αλάτι και το λάδι καλά.

2.Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι και κάπου ενδιάμεσα το έξτρα μπέικιν.

3.Μόλις δούμε ότι έσφιξε η ζύμη, τρίβουμε με τα δάχτυλα τα τυριά.

4.Αν μας έσφιξε πολύ ρίχνουμε λίγο γάλα για να το αραιώσουμε.

5.Βάζουμε σε φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

 

Το μείγμα αυτό μπορεί κάλλιστα να μπει σε φόρμες για maffins!

Επίσης μπορούμε να του προσθέσουμε και αρωματικά φυτά όπως μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη και φυσικά αλλαντικά!

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας