Στο Πύθιο κλιμάκιο του ΚΚΕ

[dropcap]Κ[/dropcap]Κλιμάκιο του ΚΚΕ , με επικεφαλής τον Τρέλλη Χρήστο, μέλλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Μακ&Θράκης του ΚΚΕ, συναντήθηκε τον πρωί χθες (12/1) με μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Πυθίου για τα θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, οι αγρότες κατήγγειλαν ότι υπάρχουν ρήγματα στα αναχώματα που δεν έχουν αποκατασταθεί (Πύθιο, Ρήγιο, Ωώδες) , αλλά και σε άλλα σημεία που το νερό έχει διαβρώσει το υπάρχων ανάχωμα, με κίνδυνο να καταρρεύσουν άμεσα.
Επίσης τόνισαν πως με επίσημη ανακοίνωση τα 5 ΤΟΕΒ Βορείου Έβρου καταγγέλλουν πως στα αποστραγγιστικά απορροής δεν έχει γίνει καμία εργασία και δεν έχουν καθαριστεί.

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Επισήμαναν ότι ακόμα οι αγρότες περιμένουν την αποζημίωση για το σύνολο των ζημιών από τις πλημύρες.
Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τονίστηκε: «Παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο των πλημμυρών επαναλαμβάνεται, τα τελευταία χρόνια με μεγαλύτερη συχνότητα, δυστυχώς δεν διατίθενται, ούτε από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε και από όλες τις προηγούμενες, οι απαραίτητοι πόροι ώστε να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ οι κάτοικοι του Έβρου κάθε χειμώνα πληρώνουν ακριβά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.»

Newsroom Alexpoli.gr