Ο Κων/νος Εξακουστός δώρισε Ελληνική σημαία στη Σαμοθράκη, εκ μέρους της ΕΝΑ

Στη Σαμοθράκη βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Εξακουστός, προερχόμενος από τον Έβρο.

Ως μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.) συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του ακριτικού νησιού κ. Αθανάσιο Βίτσα, δωρίζοντάς του για το νησί μία ελληνική σημαία, προκειμένου αυτή να τοποθετηθεί συμβολικά στο Μνημείο Πεσόντων της Σαμοθράκης.

Οι δέκα ελληνικές σημαίες από την Ε.Ν.Α. παραδόθηκαν αυτές τις ημέρες : δύο στο ακριτικό Καστελόριζο (Μεγίστη) για να τοποθετηθούν στην πλατεία, δίπλα στο άγαλμα στην κυρά της Ρω και η άλλη στο Κάστρο, τρεις στα ακριτικά Διαπόντια Νησιά στο Ιόνιο, βόρεια της Κέρκυρας (από μία σε Οθωνούς, Ερείκουσα, Μαθράκι), μία στην ακριτική Σαμοθράκη, μία στην Ορεστιάδα στον Έβρο, μία στο λύκειο του Λιμένα της Θάσου, μία στους ακριτικούς Φούρνους και τέλος μία για το προαύλειο του Δημοτικού Σχολείου Αρκιών Πάτμου, με τον έναν μαθητή.

Διαβάστε ακόμη  Σιγή ασυρμάτου για τον διαγωνισμό των μεγάλων έργων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες, επάρχους και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα, σήμερα έχει καλύψει κάθε γωνιά της χώρας, έχοντας μέλη όλες τις νέες και νέους που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Ηδωρεά των δέκα ελληνικών σημαιών για τα δέκα αντίστοιχα ακριτικά σημεία της Ελλάδος, αποτελεί μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από την ΕΝΑ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κλείσει τις δραστηριότητές της ανα την Ελλάδα για την παρούσα αυτοδιοικητική περίοδο 2014-2019, με την πλέον συμβολική κίνηση που μπορούσε να κάνει και ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Εξακουστό για την παράδοση των σημαιών σε Σαμοθράκη και Ορεστιάδα αντίστοιχα