22 Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για το πλοίο της Σαμοθράκης

Ανέβηκε στη Διαύγεια η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ακτοπλοϊκές εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν την εκτέλεση του δρομολογίου Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη από τις 27 Νοεμβρίου 2017 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018.

Σημειώνεται πως το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ θα φύγει τελικά, μετά από δεύτερη αναβολή, για εργασίες συντήρησης στις 26 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει με τη νέα χρονιά. Στην απόφαση του υπουργείου σημειώνεται πως «η σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή αφορά την εκτέλεση 4 δρομολογίων την εβδομάδα, με την υποχρέωση εκτέλεσης 2 ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου είναι να έχει μεταφορική ικανότητα πλοίου τουλάχιστον 200 (χειμώνα) – 250 (θέρους) επιβατών, να έχει επιφάνεια για φόρτωση ΙΧ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 450 τ.μ. – στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ.-, και ολικό μήκος άνω των 75 μ. .
Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν ως το μεσημέρι της 22ης Νοεμβρίου 2017 ενώ η σύμβαση προβλέπεται να συναφθεί μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε την απόφαση:

[pdf-embedder url=”https://alexpoli.gr/wp-content/uploads/2017/11/60ΞΗ4653ΠΩ-ΕΕ5.pdf”]