Παρελήφθη το X-ray στο τελωνείο Κήπων – Διαγωνισμός για τη διαμόρφωση των χώρων που θα λειτουργήσει

Παρελήφθη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή την παρουσία της στην περιοχή λόγω του Περιφερειακού Συνεδρίου ΑΜΘ, το σύστημα X-ray που θα λειτουργήσει στο τελωνείο των Κήπων. Την ίδια στιγμή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλούσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους για εργασίες διαμόρφωσης χώρων στο συνοριακό σταθμό, όπου θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει το σύστημα.
Το νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με X-ray είναι για ένα από τέσσερα νέα οχήματα αυτού του είδους που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο ενώ σύντομα θα αγοραστούν άλλα δώδεκα μηχανήματα X-ray.

Όπως σημείωσε η κα Παπανάτσιου «τα τελωνεία των συνόρων είναι ιδιαίτερης βαρύτητας» και ότι πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να περιοριστεί το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και οι «ελληνοποιήσεις» αγροτικών προϊόντων. «Με την ενίσχυσή τους με προσωπικό και εξοπλισμό», πρόσθεσε η κυρία Παπανάτσιου, «το έργο των τελωνειακών θα γίνει αποτελεσματικότερο και θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων, με τον εντοπισμό των παράνομων κινήσεων και τη συμμόρφωση των υπόχρεων».
Εντωμεταξύ, προς την τελική ευθεία τοποθέτησης του μηχανήματος, η ΑΑΔΕ καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες ως τις 20/11 να καταθέσουν τις προσφορές τους. Πρόκειται για τη διαμόρφωση δυο ξεχωριστών χώρων με περιφράξεις, διαγραμμίσεις, σκέπαστρα και ηλεκτρολογικές εργασίες.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη