27 νεκροί στις εργασίες κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Χάλασαν τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη διοργάνωση άλλης μία φιέστας, σε απόσταση λίγων ωρών από τα σύνορά μας. Αφορμή για νέα επίδειξη ισχύος αυτή τη φορά θα ήταν τα εγκαίνια του έργου – μαμούθ, του ‘μεγαλύτερου κάτω από μία στέγη αεροδρομίου του κόσμου’ που κατασκευάζεται στην Κωνσταντινούπολη.

Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί για τις 29 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής για τη γείτονα, όμως το σχέδιο ναυάγησε και σε χαμηλούς τόνους υπήρξε ενημέρωση ότι η μετακόμιση αναβάλλεται για τις 31 Δεκεμβρίου. Έως τότε από το Νέο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης θα πραγματοποιείται ένας μικρός αριθμός τοπικών πτήσεων κυρίως για “εσωτερική κατανάλωση”.

Διαβάστε ακόμη  Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε ποσό άνω των 100.000 ευρώ στο Νοσοκομείο – Πως θα αξιοποιηθεί

Ένας από τους βασικούς λόγους της αναβολής είναι η καθυστέρηση στις εργασίες λόγω απεργιών από τους εργαζόμενους που διεκδικούσαν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ίδια η τουρκική κυβέρνηση από την έναρξη των εργασιών έως τον περασμένο Φεβρουάριο 27 εργαζόμενοι έχασαν την ζωή τους κατά την κατασκευή του έργου!

Πάντως δεν είναι λίγες οι φωνές στην γειτονική χώρα που θεωρούν ότι η νέα ημερομηνία μετακόμισης (31 Δεκεμβρίου) μπορεί να οδηγήσει σε νέο φιάσκο καθώς οι καιρικές συνθήκες στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι και οι καλύτερες για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα πολύ περισσότερο στην καρδία της εορταστικής περιόδου.