37.200 ευρώ για τουριστική έκθεση δίνει ο Τοψίδης – Τι έλεγε προεκλογικά

Το ποσό των 37.200 ευρώ δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών PROWEIN 2024», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 με 12 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Τα χρήματα θα δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Αθήνα, η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία και την παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ενώ ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης είχε ασκήσει  έντονη κριτική στον προκάτοχο του Χρήστο Μέτιο για αστοχίες και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου γύρω από την τουριστική προβολή της περιφέρειας, πέφτει στην και ο ίδιος στην παγίδα των τουριστικών εκθέσεων, οι οποίοι κοστίζουν πολλά χρήματα και είναι αμφίβολο αν έχουν κάποιο μετρήσιμο θετικό αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές.

Εξάλλου, ο ίδιος, σε συνέντευξη του στο todaypress.gr λίγο πριν τις εκλογές είχε δηλώσει για το θέμα:

«Δεν ακυρώνω καμία προσπάθεια, όμως πιστεύω ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι – όπως είναι οι Εκθέσεις- δεν είναι από μόνες τους αρκετές. Δηλαδή, το ότι πάμε σε μία Έκθεση, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα έρθουν τουρίστες. Για ποιο λόγο επιλέγουμε κάθε Έκθεση; Ποιος είναι ο στόχος της συμμετοχής μας; Πόσο ελκυστική είναι η Περιφέρεια μας για το κοινό της κάθε Έκθεσης; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντώνται υπεύθυνα πριν και μετά από κάθε συμμετοχή, αλλά πέρα από αυτό από την αρχή αυτής της κουβέντας μιλάμε για ‘τουριστική βιομηχανία’. Η βιομηχανία, ξέρετε, κρίνεται από το αποτέλεσμα. Κι αυτή είναι η σημαντικότερη δέσμευσή μας: η αποτίμηση κάθε τουριστικής περιόδου, ώστε ενόψει της επόμενης να διορθώνουμε τυχόν λάθη, να βελτιώνουμε τις παροχές, να απαντούμε καλύτερα στις ανάγκες των επισκεπτών και τελικά να αυξάνουμε την επισκεψιμότητα χρόνο  με το χρόνο».

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Δείτε την απόφαση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση του Ντίσελντορφ: