8 Αυγούστου η Λευκή Νύχτα στην αγορά της Αλεξανδρούπολης

Ο πετυχημένος θεσμός της Λευκής Νύχτας επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα την Πέμπτη 8 Αυγούστου. Πολλές εκδηλώσεις από συλλόγους και φορείς της περιοχής μας θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία του εμπορικού  κέντρου, ενώ τα καταστήματα, μέσα από μοναδικές προσφορές, θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν όσο περισσότερους πελάτες μπορούν!

Το θέμα της διοργάνωσης συζητήθηκε, ως είθισται, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά από αίτημα του βασικού διοργανωτή, του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Το βασικό σημείο του αιτήματος αφορούσε στην έγκριση της παράτασης του ωραρίου  λειτουργίας των  εμπορικών καταστημάτων έως τα μεσάνυχτα, μόνο για την Πέμπτη 8/8.

Για τα αποτελέσματα της περσινής εκδήλωσης της «Λευκής Νύχτας», αναφέρεται πως χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν τα καταστήματα και ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις προσφορές, αλλά και από τις εκδηλώσεις. Μεγάλος ήταν ο βαθμός ικανοποίησης τόσο των εμπόρων όσο και των ιδιοκτητών καφέ εστίασης, αλλά και των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Διαβάστε ακόμη  Μαντζουράνης «τρολάρει» Γεραπετρίτη για την υπόκλιση

Η Επιτροπή Ανάπτυξης ζήτησε και τη γνωμοδότηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, σύμφωνα με την οποία, «απορρίπτει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου γιατί έρχεται σε σύγκρουση με τις θέσεις και τις αρχές μας, που επί σειρά ετών αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις και να σταματήσει κάθε προσπάθεια για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας καθώς και του ελεύθερου χρόνου».

Τελικώς, η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων ως τις 12 το βράδυ της 8ης Αυγούστου. Κατά ψήφισαν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης κ. Τσαλδαρίδης Αναστάσιος και το τακτικό μέλος κ. Τραϊφόρος Βασίλειος διότι δεν συναινεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.