8η Οκτώβρη: Η ημέρα της επιθυμίας μιας αλλαγής χωρίς την αλλαγή….

Ένα Άρθρο Γνώμης του Θανάση Μανανά

Όταν οραματίζεσαι την αλλαγή, μια αλλαγή που θέτει εσένα ως πολίτη σε προτεραιότητα, χωρίς να έχεις σκεφθεί ποτέ, ό,τι για να συντελεστεί  αυτή η αλλαγή πρέπει ο ίδιος ως πολίτης να γίνεις μέρος της, μην βλαστημάς την κακή σου μοίρα, όταν αυτή δεν πετυχαίνει

Καθώς βαδίζουμε ολοένα και πιο κοντά προς την 8η Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα πρέπει όλοι μας ως πολίτες σε προσωπικό επίπεδο να διερωτηθούμε, πόσο αποφασισμένοι είμαστε να απαρνηθούμε «μια λογική» βουτηγμένη μέσα στην πραγματική έννοια του παραλόγου, μια  «παράλογη λογική» που όπως φαίνεται, διαχρονικά αποδεικνύεται άκρως καταστροφική. 

Η αξιολόγηση ενός έργου, που όπως όλα δείχνουν, δεν αφορά κανέναν

Στο τέλος της πολιτικής θητείας, ενός τοπικού άρχοντα που είτε με την ψήφο σου του εμπιστεύθηκες το μέλλον του τόπου σου και αποζήτησες από αυτόν την καλυτέρευση του, είτε χωρίς την ψήφο σου προς αυτόν, εμπιστεύθηκες το μέλλον του τόπου σου σε κάποιον εκ των υπόλοιπων υποψηφίων, οφείλεις να τον αξιολογήσεις. Όχι μόνο αυτόν, αλλά και τους ανθρώπους τους οποίους επέλεξε να έχει δίπλα του και στους οποίους εκχώρησε την όποια εξουσία να αποφασίζουν για το σύνολο των πολιτών μιας πόλης, ενός νομού, μιας περιφερειακής ενότητας κ.λ.π.  

Χωρίς αυτήν την αξιολόγηση του έργου οποιουδήποτε αιρετού άρχοντα, πως μπορείς να αποφασίσεις, στις επόμενες εκλογές για τον επόμενο; 

Διαβάστε ακόμη  Ψήφισμα υπέρ της Παλαιστίνης φέρνει στο ΠΣ ΑΜΘ η«Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»

Μπορείς να αποφασίσεις και θα το κάνεις, βάσει του γνωστού, του φίλου ή του συγγενή σου που πολιτεύεται ή και όλων αυτών μαζί……αδιαφορώντας για τις πραγματικές ικανότητες όλων αυτών στην διαχείριση και στην επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν σε συλλογικό επίπεδο την ζωή των πολιτών, μιας οποιασδήποτε τοπικής κοινότητας ανθρώπων που συμβιούν.  

Ξαφνικά η ιδέα της αλλαγής που οραματιζόσουν ξεψυχά, όχι μόνο για εσένα και συνειδητοποιείς δυστυχώς εκ των υστέρων, ότι η ίδια επιθυμία αυτής της αλλαγής, επαναλαμβάνεται αέναα κάθε τέσσερα χρόνια, φαίρνοντας στο μυαλό σου τον μύθο του Σισύφου γιο του Αιόλου και της Εναρέτης, ιδρυτή της Εφύρας, μιας πόλης που αργότερα έμεινε γνωστή ως Αρχαία Κόρινθος. 

Γιατί στην πραγματικότητα, έχεις καταδικαστεί στην επανάληψη ενός φαύλου κύκλου, χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα. Όπως ακριβώς Ο Σίσυφος τιμωρήθηκε από τους θεούς, να σηκώνει ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού, ο βράχος αυτός έπειτα να κατρακυλάει από την κορυφή του, ο Σίσυφος να τον ανεβάζει και πάλι στην κορυφή του βουνού και ο βράχος αυτός να κατρακυλάει ξανά και ξανά από την κορυφή του. 

Πόσους βράχους έχεις κουβαλήσει μέχρι τώρα στις πλάτες σου, εξαιτίας των λάθος σου επιλογών;