Την επίμαχη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης υιοθετεί η δημοτική αρχή

Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης, το οποίο περιλαμβάνεται στην κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου και είχε ξεκινήσει να υλοποιεί η προηγούμενη δημοτική αρχή, αρχής γενομένης από την πεζοδρόμηση της Κύπρου, υιοθετεί η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, προσθέτοντάς το στο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο αναμορφώθηκε πρόσφατα με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκου Αραμπατζή, προτάθηκαν ως νέα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, η κατασκευή 2 Νηπιαγωγείων με 2,5 εκ ευρώ, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου με 150.000 ευρώ, η δημιουργία πάρκου αναψυχής και περιπάτου με 560.000 ευρώ και η αναβάθμιση υποδομών πυροσβεστικού κλιμακίου Φερών με 30.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Α. Ζησιμόπουλος: Ανακριβείς και ανεύθυνες οι δηλώσεις για το PET scan στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σημειώνεται πως το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου ήταν το βασικό που είχε θέσει ως προϋπόθεση για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, τον περασμένο Νοέμβριο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης. Τότε, ο Αντιδήμαρχος κ. Αραμπατζής είχε επισημάνει πως θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις της αντιπολίτευσης και σε δεύτερη φάση θα αποφασισθεί ποια έργα θα προστεθούν στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως και τελικά έγινε. Απομένει να δούμε πώς θα κινηθεί η δημοτική αρχή, τόσο για το μέλλον της πεζοδρόμησης της Κύπρου, όσο και για τις υπόλοιπες πεζοδρομήσεις που προβλέπονται, μαζί με τα συνοδά έργα στην περιοχή.