Δήμος Σουφλίου / Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα: ” Τα ατυχήματα σε 12 Δήμους-μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ”

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ», σε συνεργασία με τους Δήμους: Αργοστολίου, Διρφύων-Μεσσαπίων, Δυτικής Σάμου, Ευρώτα, Ιεράπετρας, Καρύστου, Καστοριάς, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μήλου, Σερρών, Σουφλίου, Χαλκιδέων, υπό την Aιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διοργάνωσαν την Τρίτη 27 Απριλίου, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά».  Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας Zoom.

Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στο τέλος της παρουσίασης η συζήτηση του κ. Χατζή με τους συμμετέχοντες, μετά από ερωτήματα και απορίες που του τέθηκαν σχετικά με ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά αλλά και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι οι «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», ενώ οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 3).

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη τους Δήμους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά και δήλωσε: «Τα ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη νόσο στην παιδική ηλικία. Είναι γεγονός πως τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους σε χώρους που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά, όπως το σπίτι και το σχολείο. Επιπλέον οι κίνδυνοι όπως οι πτώσεις,  τα εγκαύματα  αλλά και οι δηλητηριάσεις απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών. Στόχος μας ως Δίκτυο είναι η έγκυρη ενημέρωση για την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Με πολλά μποφόρ και λίγες τοπικές βροχές η Μεγάλη Τρίτη – Η πρόγνωση μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε: «Στο πολύπλοκο και πολύπλευρο ρόλο της λειτουργίας των Α’θμιων ΟΤΑ εντάσσεται και η ευθύνη για συνεχή και αδιάλειπτη προάσπιση της υγείας και της κοινωνικής ευημερίας. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε την συμπαράσταση του ΕΔΔΥΠΠΥ όπου με δράσεις πρόληψης, όπως αυτή που υλοποιείται, συνδράμουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, πόσο δε μάλλον όταν μια τέτοια δράση αφορά τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον μας». 

Τη Δράση επίσης χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αργοστολίου και πολιτικός εκπρόσωπος του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γεώργιος Τσιλιμιδός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Σάμου κ. Αγγελική Γαλανού, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Σερρών και πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτηρία Πάνου, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου και συντονιστής του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Μαρίνος Ματζιάρας, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Χαλκιδέων και πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ κα Σοφία Χονδρογιάννη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Καστοριάς κ. Πέτρος Δοκόπουλος.

Επιπλέον στη διαδικτυακή δράση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο συμβάλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας όλων των πολιτών μέσω των δράσεων του σε συνεργασία με τους ΟΤΑ-μέλη του. Το πρόγραμμα Αγωγή Υγείας για Παιδιά έχει ως στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν σε κινδύνους υγείας των παιδιών και των εφήβων». Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση με υγεία και ελπίδα.