Αλεξανδρούπολη: Πόλη και Πολίτες / Στα σκουπίδια ο διαγωνισμός για τα 8 απορριμματοφόρα ;

Ερωτήματα θέτει η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη, Πόλη και Πολίτες, στη δημοτική αρχή και στο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη για την προμήθεια 8 απορριματοφόρων και τις 20 σελίδες με παρατηρήσεις και εξηγήσεις που ζητάει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τον διαγωνισμό “παρωδία” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η παρέμβαση της παράταξης Πόλη και Πολίτες :


Από 20 σελίδες αποτελείται το επίμαχο έγγραφο που έστειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την προμήθεια των 8 απορριμματοφόρων και ήταν η αιτία να χάσει ο κ. Ζαμπούκης την ψυχραιμία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης βρισκόμενος προφανώς σε δυσχερή θέση, πιεσμένος. 

Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητάει άμεσα εξηγήσεις για τον διαγωνισμό παρωδία, τον οποίο εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να τρέξει ο κ. Δαστερίδης και ο οποίος όδευε προς κατοχύρωση στον ΕΝΑΝ και μοναδικό συμμετέχοντα με περίπου μισό τοις εκατό έκπτωση;

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν μπορεί να κρίνει αν οι διαδικασίες που έγιναν είναι νόμιμες γιατί ο φάκελος που έχει σταλεί προς έλεγχο δεν είναι πλήρης, με πολλά κρίσιμα στοιχεία να λείπουν.

Ένα από πιο σημαντικά στοιχεία των παρατηρήσεων που …βγάζει μάτι, είναι πως ενώ η διακήρυξη απαιτούσε κινητήρα 7.500 κυβικών εκατοστών και 2 θέσεις συνοδηγού, ο μοναδικός συμμετέχοντας κατέθεσε προσφορά για κινητήρα 6.700 κ.εκ. και μόνο με 1 θέση και μάλιστα έγινε δεκτή!

Θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν να μάθουμε πως θα δικαιολογήσει αυτή  την παρατήρηση ο κ. Δαστερίδης από τη στιγμή που το έγγραφο αναφέρει πως ενδεχόμενη πρόβλεψη των προδιαγραφών που είναι μικρότερες από αυτές που ζητούσε ο διαγωνισμός και έδωσε ο συμμετέχοντας, θα προσέλκυε και άλλους προμηθευτές να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό!

Διαβάστε ακόμη  Α. Ζησιμόπουλος: Ανακριβείς και ανεύθυνες οι δηλώσεις για το PET scan στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Μιλάμε για φωτογραφικό διαγωνισμό δηλαδή επί της ουσίας, γεγονός που βγάζει μάτι και γεννά πολλά ερωτηματικά. Από τη στιγμή μάλιστα που η μελέτη είχε θεωρηθεί και άλλαξαν έπειτα από λίγες μέρες τους όρους της διακήρυξης!

Άλλο ένα σημαντικό ερώτημα που ζητά απάντηση είναι πως δεν δικαιολογείται η αγορά τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων που θα επιβαρύνει με ένα υπέρογκο ποσό τον φορέα που δίνει τα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που οι άλλες προτάσεις, από άλλους Δήμους προφανώς, ήταν πιο οικονομικές αφού ήταν πιο χαμηλά σε τεχνικές προδιαγραφές και σε αριθμό οχημάτων.

 Αλήθεια, η προμήθεια όλων αυτών των οχημάτων δεν επέφερε επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Δήμου μας (καύσιμα, συντηρήσεις κτλ); Έχουν άραγε υπολογισθεί όλα αυτά ή βαδίζουμε στα… κουτουρού;

Δεν θα σταθούμε σε ένα σωρό επιπλέον παραλείψεις και επισημάνσεις που υπάρχουν μέσα στο έγγραφο. Θα σταθούμε μόνο στο γεγονός πως ενδεχομένως ο Δήμος μας θα χάσει άλλο 1.000.000 ευρώ από χρηματοδοτήσεις, πράγμα το οποίο απευχόμαστε.

Για όλα αυτά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Έχετε όμως αποδείξει πως αγνοείτε παντελώς την έννοια της πολιτικής ευθύνης.

 Από πού να την διδαχθείτε άλλωστε; Η μόνη σας σκέψη είναι οι φωτογραφίες, τα λάικ και τα φόλοου!

Και κ. Δαστερίδη φτάνει πια το ίδιο τροπάρι, σας βαρέθηκαν και οι κεραίες των ερτζιανών. Φαντάσου δηλαδή να μην είχατε φτιάξει (και καλά) όλα τα μηχανήματα τι θα επικρατούσε στον Δήμο.